Stor undersøgelse: Motions-apps dumper på stribe

Der er ingen mangel på motion- og trænings-apps til mobilen, men det er de færreste der giver en grundig workout.

Stor undersøgelse: Motions-apps dumper på stribe

Der er mange applikationer at vælge imellem, når der skal vælge en digital træningspartner til mobilen. Med gyldne løfter om resultater efter bare 7 minutters daglig træning eller 30 dages træningspas, er det svært at skelne skidt fra kanel.

Blandt andet derfor, undersøgte et hold forskere fra University of Florida udbuddet af applikationer ud fra det amerikanske ’College of Sports Medicine’ retningslinjer for motion og træning. Det skriver The Washington Post.

Læs også: OSO Cyclo – forvandl mobilen til en cykelcomputer [TEST]

30 populære apps på Apples Appstore blev målt og vejet, ud fra en stribe kriterier opdelt i tre hovedkategorier: konditræning, styrketræning samt smidighed.

Resultaterne er ikke flatterende læsning for flertallet af de undersøgte apps. Alle apps – på nær en enkel, dumpede i mindst en af kategorierne. Eneste app, ud af de tredive testede, der kan bryste sig af at give et komplet træningspas er Sworkit’s ”Lite Personal Workout”-app.

Kan forårsage skader

Det er især smidighedstræningen der halter for majoriteten af apps’ene på markedet. I to ud af tre apps indgik den type træning slet ikke i programmet.

Styrketræningen bliver derimod ikke overset, her sørger 9 ud af ti apps for at have et fyldestgørende træningsskema. Imens falder konditræningen midt imellem, hvor omkring halvdelen lever op til ACSM’s retningslinjer.

Læs også: Mænd og muskler, kvinder og kalorier

Den manglende fokus på smidighedstræning bekymrer forskningsprojektet leder Francois Modave, for det kan øge risikoen for skader hos brugeren.

”Problemet med disse apps er at de udsætter brugerne for overbelastninger da app’en ikke forbereder brugerens krop til de øvelser den skal udføre” forklarer sportsprofessoren til Washington Post.

Er du interesseret i at prøve Lite Personal Workout-app’en kan du hente den til iOS her eller Android her.

Undersøgelsen er publiceret i Journal og Medical Research. Du kan se de testede apps og deres samlede score herunder.

Antal optjente point (ud af 14) blandt de 30 testede apps