Storbritannien vil forbyde kryptering uden bagdør

Sikkerhedssnakken er på sit højeste i USA, men også i Storbritannien tager man hul på emnet med trusler om forbud

Storbritannien vil forbyde kryptering uden bagdør

Den siddende premierminister i Storbritannien er David Cameron, og som en del af hans kampagne for et genvalg til posten vil han ligesom i USA have adgang til krypteret indhold – ellers vil han gå ind for et forbud mod kryptering.

Cameron siger, at hvis han vinder det britiske valg til maj, så vil han have britisk adgang til besked-apps, ellers vil han forbyde dem.

Læs også: Sådan vil FBI tvinge Google og Apple til hjælp

”Vil vi tillade en måde at kommunikere på, som simpelthen ikke kan læses? Mit svar til det spørgsmål er: ‘nej, det vil vi ikke.’”

Mange apps som WhatsApp og Snapchat bruger krypteringer, og de kan altså i yderste konsekvens blive forbudt i Storbritannien. Det samme gælder Apples iMessage og FaceTime.

Både Apple og Google har aktiveret kryptering som standard på enheder, der kører de to giganters seneste version af styresystemer – henholdsvis iOS 8 og Android 5.0.

Læs også: FBI vil mindske Android- og iOS-sikkerhed

Krypteringsdebatten har fyldt meget i USA, hvor FBI blandt andet har sagt, at krypteringen kan føre til et barns død. Begrundelsen for den stærke retorik er, at hvis myndighederne ikke kan få adgang til enheder på trods af en lovlig kendelse, vil vigtige informationer gå tabt, som kunne have opklaret sager om eksempelvis bortførelse af børn.

Om det i Storbritannien ender med at blive til et forbud mod krypterede kommunikationsapps er af gode grunde ikke sikkert. Først skal Cameron vinde valget i maj, og derefter skal han have flertal for forslaget.