Store forskelle i surfhastighed

I Sverige har en undersøgelse vist, at den virkelig store forskel i surfhastighed ligger i den telefon, man bruger

Store forskelle i surfhastighed

Synes man, at det går lidt langsomt, når man surfer på mobilen, kan det være, man skal overveje at skifte telefon, for det er der, forskellen i hastighederne ligger, siger en ny svensk undersøgelse, der peger på gennemsnitshastigheder, der er 10 gange hurtigere i nogle modeller end andre. Det skriver SVT.se.

Det er svenske ‘Stiftelsen för internetinfrastruktur’, der står bag undersøgelsen af de forskellige hastigheder.

Læs også: Disse apps strammer hjernen op

Det generelle billede er heldigvis, at de nye telefoner klarer sig bedre end de ældre modeller, men telefoner som iPhone 4 og 4S, der stadig bliver solgt og brugt i stor stil, klarer sig ikke godt med henholdsvis 1,5 og 3,6 Mbit/sek.

Apple har dog rettet op på disse hastigheder med iPhone 5, der klarer 9,3 mBit/sek og iPhone 5S, der når 17,9 Mbit/sek.

Læs også: OnePlus lover kort ventetid på Android L

For Apple er der dog et stykke vej op til de tre store fra Android-verdenen, der også har et halvt års udvikling ekstra at styrke sig på.

De tre hurtigste telefoner i undersøgelsen var Sonys Xperia Z2 med 24,4 Mbit/sek, HTC One (M8) med 23,0 Mbit/sek og Sansung Galaxy S5 med 22,8 Mbit/sek.

Vi har herunder lavet en grafik med alle de telefoner og tablets, der var med i undersøgelsen.

Mere nyt i sagen

Siden vi publicerede denne nyhedsartikel er der kommet nyt i sagen. mobilsiden gik videre med historien. 13/6/2014 gik vi videre med en artikel omkring Apple tilbagekalder adapter – Den kan læses her. Meget er sket siden. Klik her for at læse seneste nyt om emnet..