Stort samarbejde mod mobiltyveri sat i søen

En del store navne er gået sammen i et nyt samarbejde om at gøre smartphone-tyverier mindre attraktive

Stort samarbejde mod mobiltyveri sat i søen

For at gøre det mindre tiltalende for lyssky typer at stjæle smartphones har man i USA drøftet at indføre obligatoriske sikkerhedsforanstaltninger i smartphones. Det er indtil nu ikke blevet realiseret, men et frivilligt samarbejde blandt nogle store navne går et skridt i den retning.

Apple, Google, Samsung, Microsoft og Nokia er nogle af de navne, man finder i det frivillige samarbejde om at indføre sikkerhedsfunktioner i fremtidens smartphones.

Læs også: Tip: Bliv familiens “Sherlock Holmes” når sagerne mangler

De funktioner, der kan blive en del af fremtidens smartphones som standard er blandt andet nogle muligheder, der kan styre telefonen hjemmefra, så det er muligt at låse telefonen eller at rense den for data i tilfælde af tyveri.

En del af disse funktioner findes allerede i den ene eller den anden form, og det er et frivilligt samarbejde, så ingen af firmaerne er forpligtet til noget endnu, men med de navne, der er med i puljen, er det værd at lægge mærke til.

Fortsættelse følger

Redaktionen kunne ikke lade tematikken ligge. mobilsiden gik videre med historien. 15/4/2014 bragte vi et indlæg omkring Blackberry er i gang med at bygge egen kiste – Den finder du her. Du kan læse absolut seneste nyt her.