Svindel-alarm: SMS lover gratis iPhone 5

En svindel-SMS lokker i øjeblikket med en gratis iPhone 5. Går du i fælden, koster det 150 kr. plus 175 kr. pr. måned.

Svindel-alarm: SMS lover gratis iPhone 5

Det lyder næsten for godt til at være sandt. En SMS-besked er netop tikket ind med ordlyden: “Få en gratis Apple iPhone 5! Dit teleselskab har valgt dig til en iPhone 5!”

Og det er det også. I virkeligheden er der nemlig tale om et svindelnummer, hvor der bliver trukket 150 kroner via mobilregningen til at begynde med, hvis man går i fælden.

Derudover er man blevet viklet ind i en abonnementservice til 175 kr. om måneden. Telefonen ser man aldrig.

– “Der er naturligvis tale om svindel, og man bør slette den slags SMS’er,” siger Peter Kruse, sikkerhedsekspert i CSIS, ifølge politiken.dk.

Giver et abonnement – ikke en iPhone

Svindel-SMS’en indeholder et link, der fører videre til http://apple.dk.vc5.cc/?p=0114531106584.

Her bliver brugeren bedt om at indtaste en talkode, der kan blive opfattet som en form for godkendelse i forbindelse med den lovede iPhone 5.

Herefter går vejen imidlertid til supersmsoffers.com og nordquiz.com, som ifølge brugerbetingelserne opererer fra Riga i Letland.

– “På Nordquiz.com skal man besvare en stribe spørgsmål, der vil binde ofret ind i en abonnementsløkke, der månedligt vil opkræve 30 dollars (cirka 175 kroner) i fast abonnement,” fortæller Peter Kruse.

Brugerbetingelserne på sitet fortæller ligeledes, at en enkelt deltagelse i NordQuiz-konkurrencen koster 150 kroner, som opkræves via telefonregningen.

Det sidste nye i sagen

Næste kronologiske indslag i fortællingen kommer her. mobilsiden har holdt fast i temaet. d. 22/11/2012 gik vi videre med temaet i en vinkel omkring Apple klar med nye iPhone 5 reklamer – Følg det videre forløb her. Tjek også seneste nyt om temaet her..