Swipp til angreb på Mobilepay og dankort

Med et nyt loft for beløbsgrænser vil Swipp fyre op for mobilbetalinger. Og samtidig vinde ind på Mobilepay og dankortet.

Swipp til angreb på Mobilepay og dankort

Det er mere end 80 banker der gør fælles front mod Danske Banks populære betalings-app, Mobilepay. Den konkurrerende app, Swipp, vil nu sætte ind der, hvor Mobilepay halter.

Det er loftet for overførsler som Swipp vil ændre. Hvor Mobilepay maksimalt tillader køb for 1.500,- kr. om dagen løftet Swipp loftet fra 3.000,- til 10.000,- kroner.

Se også: Paii – Ny mobilbetalings-app

Køb din bil med mobilen

Dermed kan det snart være slut med kontanter, dankort eller andre betalingskort, ikke bare i caféen eller restauranten, men også i computerforretningen-kæden eller cykelhandleren. Swipp-direktør, Martin F. Andersen ser derfor et stort vækstpotentiale i betaling af forbrugsvarer – selv til de helt dyre af slagsen:

Mobilbetalinger bliver samtidig relevant for langt flere butikker. Det gælder f.eks. computerbutikken og cykelhandleren. Hvor de i dag kun kan sælge tilbehør og smådele, kan de nu sælge det meste i butikken. På længere sigt er målet, at du også kan købe en bil hos bilforhandleren med mobilen,

Butikkerne glæder sig

Med det nye loft, er Swipp bedre udrustet til at overtage det lukrative detailmarked. I løbet af de sidste fem måneder, er over 1800 danske butikker meldt ind under Swipp-fanerne, og hver uge støder 100 nye til.

Sidste brik for Swipp som fuldblods betalingsløsning, er en erhvervsløsning til de store detailkæder. Her forventer Martin F. Andersen at være klar i 2015.

Brancheforeningen Dansk erhverv ser positivt på udviklingen. Markedsdirektør Henrik Hyltoft udtaler til epn.dk ” Vi er glade for alle løsninger, der gør det hurtigere og billigere for butikkerne at gennemføre betalinger. Og her er eksempelvis Swipp en god løsning på lang sigt”

MobilPay: det er små beløb vi overfører

Danske Bank frygter dog ikke det nye Swipp-tiltag. Med 1,6 millioner brugere mod 450.000 hos Swipp, er forspringet stort. Samtidig pointerer Mobilepay-chef Mark Wraa Hansen, at det er forholdsvis små beløb, danskerne overfører via app’en:

Læs også: Dansk Supermarked klar til MobilePay

“Vi kan se, at vores brugere i gennemsnit overfører 225 kr. til hinanden i privat regi og køber for ca. halvdelen i butikker, når de bruger Mobilepay. Derfor har vi svært ved at se behovet for at hæve beløbsgrænsen lige nu,”

Samtidig understreger Mark Wraa Hansen at Mobilepay kan anvendes til betaling af større beløb online:  “Der er ingen beløbsgrænse, når vores brugere anvender Mobilepay til at købe en vare på nettet, men det er der ganske rigtigt, når de betaler i en fysisk butik,”

Swipp nye beløbsloft træder i kraft fra den 8. oktober. Swipp er udviklet af 81 danske pengeinstitutter, som tilsammen har 3,3 mio. kunder i Danmark: Nordea, Nykredit, Arbejdernes Landsbank, Spar Nord, Sydbank, Jyske Bank og Lokale Pengeinstitutter.

Læs også: Swipp går efter mobilbetalingstronen

Du kan læse mere om swipp hos www.swipp.dk