Tag ‘store billeder’ med iPhone 4

APP-TIP: Når motivet er så stort, at det kun kan ses af øjet, kommer panografering ind i billedet. Som den eneste mobil klarer iPhone 4 denne opgave.

Tag ‘store billeder’ med iPhone 4

Problemet med panografering er forsøgt løst på mange måder:

Ultra-vidvinkel objektiver til dit kamera. Photo-stitching, hvor du så liiige skal have taget dine billeder i den rigtige højde, vinkel og lyssætning før resultatet bliver andet end “meh”?.

Men problemet er der stadig: Hvad gør man, når man står overfor et syn, der er SÅ storslået, at den kun kan fanges med øjnene?

Nu kan man, med rette, ytre de efterhånden ret slidte ord “there’s an app for that!” – for det er der! App’en hedder “You Gotta See This” og virker kun på iPhone 4. Og hvorfor så det?

Fordi iPhone 4 er den eneste iPhone, der indeholder et gyroskop.

Gyroskopet gør telefonen i stand til at vide præcist, hvordan den bliver holdt, vendt og drejet – og det er det, der er hele humlen bag: Du åbner app’en, der så åbner kameraet, og så trækker du bare kameraet rundt, indtil du har dækket det, du gerne vil forevige!

Når du så er færdig, kompilerer app’en en collage (et panograf) af dine billeder, der tilsammen bliver til “det store billede” – der så kan gemmes, mailes eller deles til Twitter og / eller Facebook.

Mobilsiden.dk har testkørt applikationen. Enten er det os, som ikke evner at betjene den – eller også bliver “You Gotta See This” oversolgt. Som det fremgår af billederne på artiklen er resultatet skuffende.

Prisen er 12 kroner.

panografering, panorama, store billeder nyt artikelfoto

Seneste tilføjelse til sagen

Siden redaktionen kørte dette opslag er der kommet nyt i sagen. mobilsiden fortsatte historien. 5/8/2010 fik historien nyt liv med et indlæg med tematikken iPhone 4 – verdens bedste design (mobiltest) – del 1 – Læs her. Se også seneste nyt om tematikken her.