Tal dansk til din telefon

Det er ikke kun Apple fans, der kan snakke til deres telefon.

Tal dansk til din telefon

Dictus er navnet på en ny smart løsning til Android telefoner, der gør det muligt at tale til ens telefon. Den nye løsning giver mulighed for at diktere SMS beskeder, e-mail og lave statusopdateringer på Facebook blot ved at tale til telefonen – på dansk vel at mærke.

Med ét klik på mikrofon ikonet, så er Dictus klar til at lytte. Man skal blot huske at tale tydeligt, og så oversætter applikationen talen til tekst på din telefon eller tablet. Derefter kan applikationen læse den indtalte tekst højt, så man sikre at alt er forstået korrekt, hvorefter man man sende teksten som SMS, e-mail, Facebookopdatering eller benytte teksten i alle mulige andre Android programmet.

Ifølge distributøren Prolog Development Center A/S (PDC) så vil specielt ordblinde kunne drage fordel af Dictus’s tale til tekst løsning og Allan Madsen, lærer på Institut for Kommunikation og Handicap er da også positiv overfor den nye løsning. Han udtaler i en pressemeddelse fra PDC:

-”Dictus på telefonen bliver en revolution for unge og voksne ordblinde. Det har de set frem til i rigtig lang tid. Nu kan de kommunikere på lige fod med deres venner og familie via SMS, Facebook og andre sociale medier.”

Dictus bygger på Nuance teknologi, som blandet andet benyttes på iPhone/iPad og i flere special dikteringsløsninger til f.eks. læger.

Dictus kan hentes i en gratis version eller en betalings version på Android Market.