Tale og SMS på 4G LTE (VoLTE) virker nu i praksis

Ny demonstration af VoLTE viser, at taleopkald via 4G nu også virker udenfor netværksproducenternes laboratorier.

Tale og SMS på 4G LTE (VoLTE) virker nu i praksis

Den manglende understøttelse af VoLTE er en af de store stopklodser for udbredelsen af 4G på mobiltelefoner, hvilket vi tidligere har skrevet om.

Men nu har firmaet Renesas Mobile Corporation, der laver referencedesigns til mobiltelefoner, demonstreret VoLTE (Voice over LTE) og SMS på et Nokia Siemens Networks 4G LTE netværk.

Dette markerer et stort skridt i retningen mod taleopkald og SMS på 4G netværk.

Renesas Mobile benyttede Android 4.0 baserede telefoner til at foretage demonstrationen, og opkald og SMS-beskederne blev sendt via et Nokia Siemens Networks baseret netværk.

Demonstrationen viser, at VoLTE og SMS beskeder nu kan foretages over kommercielt tilgængeligt 4G LTE udstyr.

4G LTE har indtil videre udelukkende været benyttet til data, mens tale og SMS stadigvæk benytter 2G eller 3G netværk. Med den nye demonstration foretaget på kommercielt tilgængeligt udstyr, så er anvendelse af VoLTE rykket et stort skridt nærmere.

 

Læs også:
– Hvorfor har vi ikke 4G telefoner i Danmark?

Mere om emnet

Sagen er slet ikke slut. Redaktionen har fulgt op på artiklen. mobilsiden gik videre med historien. 13/7/2012 samlede vi op på historien og publicerede artiklen; Alle har mobil – men vi vil beholde nødtelefoner – Følg den videre histore her. Seneste nyt om temaet finder her.