TDC: 2G dækning til smartphones

TDC mener, at smartphones har dårlige antenner til 3G, så nu flyttes kunderne over på 2G.

TDC: 2G dækning til smartphones

Antennerne i nye smartphones er ifølge TDC så dårlige, at det går ud over samtalekvaliteten. Derfor har TDC nu besluttet at lave ændringer på deres netværk, så kunderne i femtiden langt oftere bliver sendt over på TDC 2G netværk under et opkald. Det skriver Ing.dk.

Problemet for TDC er, at telefonerne har svært ved at håndtere de hyppige skift – kaldet handover – mellem 3G masterne, hvilket fører til at samataler afbrydes.

– “Dette fænomen er opstået i forbindelse med smartphone-introduktionen, da smartphones generelt har dårligere radioegenskaber, hvorfor de oftere ‘dropper’, når de skifter mellem de relativt kortrækkende 3G-master,” forklarer koncernteknologidirektør i TDC Jess Julin Ibsen til Ingeniøren og forsætter:

– “Problemerne med smartphones gør desværre, at vi i disse år må arbejde ganske intensivt med løbende ændringer af nettet. Kunderne oplever pludselig ‘huller’, hvor det ikke tidligere har været tilfældet – og det til trods for, at vi alle løbende udbygger nettene med hensyn til såvel antal sites som kapacitet.”

Som løsning på problemet vil TDC i fremtiden langt oftere tvinge smartphones til at benytte selskabets 2G netværk under taleopkald. Brugen af det gamle GSM baserede 2G netværk vil kunne minimere antallet af opkaldsfejl og drops, men tilgengæld så må kunderne undvære muligheden for 3G-data under opkaldet. Ligeledes vil lydkvaliten også blive markant ringere for en del kunder, da 2G netværket ikke understøtter HD-voice.

I samme ombæring afviser Jess Julin Ibsen, at problemerne skyldes kapacitetsproblemer hos TDC.

Det videre forløb om Smartphone

Fortællingens videre forløb. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. Allerede d. 25/5/2012 kørte vi en opfølgning med artiklen om Android har næsten 60 procent af smartphone-markedet. – Forstættelsen om temaet kan læses her. Seneste nyheder om Smartphone findes her..