TDC: Det var en fejl at afvise Lumia 920

TDC smed Nokia ud og vendte Lumia 920 ryggen. Men det var en fejl, fortæller både TDC og Nokias topchef Steven Elop.

TDC: Det var en fejl at afvise Lumia 920

For godt en måned siden, fik butiks- og souscheferne i TDCs butikker meddelelsen om, at der ikke kunne indgås en tilfredsstillende aftale med Nokia for 4. kvartal.

Helt konkret betød det et stop for alle planlagte kampagneaktiviteter omkring Nokias telefoner, indkøb blev annulleret og Lumia 920 ville ikke blive forhandlet, af landets største teleselskab.

 – TDC dropper Nokia og Lumia 920

Efter Mobilsiden.dk omtalte TDCs beslutning, kom parterne til enighed, og udsendte en pressemeddelelse om, at Nokia Lumia 920 alligevel kom på butikshylderne.

 – TDC tager Lumia 920 og Nokia til nåde

I onsdags besøgte Nokias internationale topchef Steven Elop Danmark, hvor han kom helt tæt på planerne omkring Lumia 920-lanceringen, hos TDC i Danmark.

TDC: En fejl fra vores side

Da Mobilsiden.dk mødte Steven Elop, der gennem to år, har gennemført oprydning, nedlukninger og besparelser i det kriseramte selskab, var budskabet, at TDCs udmelding var en fejl.

 – ”Det var ikke en kilde til stress. Telefonen ringede og vi fik løst tingene. Det var flot håndteret af alle. Nogle gange sker der fejl,” forklarede Steven Elop til Mobilsiden.dk.

TDC fulgte op, og gjorde det klart, at med så stort samarbejde, som det man har med Nokia, kommer der bump på vejen.

 – ”Det var en fejl fra vores side. Det havde ikke noget at gøre med det strategiske samarbejde med Nokia,” sagde administrerende direktør Carsten Dilling fra TDC.

Nedtoner mailen

TDC’s koncernchef Anders Jensen nedtonede efterfølgende sagen og mailen, der var sendt til ud alle butikkerne.

 – ”Vi har ikke annonceret, at samarbejdet med Nokia ville ophøre. Det var et uddrag fra en e-mail, taget ud af sammenhæng. Det handlede om lanceringen af ét produkt og ikke hele samarbejdet med Nokia. Mailen var en del af en forhandling med Nokia,” sluttede koncernchef Anders Jensen.

I dag er realiteterne, at Nokia og TDC samarbejder, og Nokia Lumia 920, vil kunne købes, hos blandt andet TDC, fra den 29. november 2012.

Læs også: Nokia Lumia 920 kommer den 29. november

Hør interviewet med Steven Elop

I nedenstående podcast, vi har produceret efter Steven Elops besøg i Danmark, kan du høre Elop såvel som TDCs forklaring.

Du kan ligeledes høre hvorfor Nokia for to år siden fravalgte Android, samt Nokias tanker omkring tablets.

 – Hent podcast som mp3-fil

Læs også:
Samsung sidder på Android, mener Nokia

Opdatering:

Emnet taget i betragtning, gik det hurtigt med fortsættelsen. mobilsiden holdt fast i sin interesse i tematikken. 6/11/2012 fulgte vi op med en artikel der drejer sig om TDC dropper M1 og Onfone bliver en del af YouSee – Nyheden kan læses her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for seneste nyt i sagen..