TDC er også klar med mobil på afbetaling

Afbetalingsordninger vinder frem på mobilmarkedet. Nu er TDC også kommet med på bølgen. Produktet hedder TDC Rate.

TDC er også klar med mobil på afbetaling

Telia har det. Telenor har det også. Og nu kommer TDC også med det. Fra i dag åbner TDC også op for, at man kan købe sin smartphone på gebyr og rentefri afbetaling.

Hos TDC kan man vælge at betale mobilen over 6, 12 eller 24 måneder – uden at produktet er blevet dyrere.

– “Priserne på mobilerne er ikke blevet dyrere, for at dække de manglende renter og gebyrer på rate-ordningen. Det har været magtpåliggende for mig at komme ud med et produkt uden skjulte gebyrer eller anden figumdik,” siger mobildirektør for privatmarked i TDC, Johan Kirstein Brammer, til Mobilsiden.dk

Han fortæller, at produktet er blevet efterspurgt af kunderne i butikkerne, som typisk gerne vil købe en mobil, der koster mere end det pengepungen rækker til.

Ikke en forlænget bindingsperiode

Teleselskaberne taler ofte om, at vi bør have længere bindingsperioder på abonnementer i Danmark – sådan som det er tilfældet i andre lande. Men forbrugerpolitikerne har ikke være med på en forlængelse fra de nuværende 6 til fx. 12 eller 24 måneders binding.

Alligevel afviser TDC, at TDC Rate er et forsøg på at snige en længere bindingsperiode ind af bagdøren.

– “Folk kan frit opsige abonnementet når det udløber. Jeg tror ikke folk glemmer, at abonnementet kan opsiges efter seks måneder – og at rateordningen fortsætter i f.eks. yderligere seks måneder. Kunderne i Danmark er godt uddannet i telemarkedet,” forklarer Johan Kirstein Brammer.

– “Jeg ser ikke en stor informationsbyrde, der skal løftes efter de første seks måneder, “ slutter mobildirektøren.

Opfølgning på sagen

Siden redaktionen kørte denne nyhedsartikel er der kommet nyt i sagen. mobilsiden holdt fast i sin interesse i tematikken. 25/5/2011 puplicerede vi en ny vinkel om temaet med en ny vinkling på emnet Ny telelov er dårligt nyt for TDC – Artiklen finder du her. Sidste ord er ikke skrevet. Se de seneste nyheder her.