TDC gav mobiler væk ved fejl – kræver dem igen

En fejl på TDCs web-shop betød, at 98 mobiler blev solgt til 0 kroner. TDC kræver nu at få mobilerne igen, ellers bliver de spærret.

TDC gav mobiler væk ved fejl – kræver dem igen

TDC er ved en fejl kommet til at sælge 98 mobiltelefoner til 0 kroner. Nu vil TDC have mobilerne igen, eller i det mindste have gratisterne til at købe et abonnement til mobilen. Ellers truer TDC med at spærre telefonerne.

Det skriver Version2.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er dog i tvivl om, om TDC kan kræve mobilerne igen. Normalt er en pris annonceret på en web-shop nemlig bindende.

-“Udgangspunktet er, at når du har købt noget på en hjemmeside, hvor du har en indkøbsfunktion, så er at det ikke bare er en opfordring til at gøre tilbud, men en bindende aftale,” siger Pia Møller Larsen, der er fuldmægtig i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen til Version2.

Ond tro?

Det afgørende er dog, om køberne har været i ond tro, og godt har vidst, at “tilbuddet” var for godt til at være sandt.

-“Det må jo være åbenlyst for enhver, at det selvfølgelig ikke er gratis. Og at man så skriver til dem efterfølgende og siger, der er sket en fejl, vi beklager fejlen, men i skal selvfølgelig betale en eller anden pris, og hvis i så ikke ønsker at betale den pris, så må i levere den tilbage igen. Det er vel fair nok,” siger Rune Fick, der er presserådgiver hos TDC.

TDC fortæller til Version2, at halvdelen af de gratis telefoner indtil videre er blevet leveret tilbage.

Efterfølgende om emnet

Næste fortælling om sagen kan også være interessant. mobilsiden kørte videre med bolden. 5/1/2011 samlede vi op på historien og publicerede artiklen; TDC Play i betatest på Android – Den finder du her. Tjek de seneste nyheder om emnet her.