Telegigant køber stor del af kendt rappers musiktjeneste

Amerikanske Sprint køber en tredjedel af Jay-Z’s musiktjeneste Tidal for mere end 1,4 milliarder kroner.

Telegigant køber stor del af kendt rappers musiktjeneste

Konkurrencen på markedet for musiktjenester er benhård og det har også musiktjenesten Tidal, som rapperen Jay-Z står bag, måtte sande.

Ifølge Reuters har det amerikanske teleselskab Sprint købt 33 procent af Tidal for omkring 200 millioner dollars, svarende til 1,4 milliarder danske kroner. en nyhed der også fik deres aktie til at stige med 3,4% på børsmarkedet.

Læs også: Luksus-streaming fra TIDAL får familiepakke

Med investeringen kan Sprint nu få implementeret Tidal-tjenesten til deres mere end 45 millioner kunder, og på den måde få udbredt tjenesten til endnu flere brugere.

Tjenesten blev i 2015 købt for mere end 387 millioner af Jay-Z og her kunne han endvidere tilføje kunstnere som Madonna og Coldplays forsanger Chris Martin til listen over medejere.

Læs denne: Musiktjenesten WiMP er nu TIDAL hos Telenor

Tidal forsøger at adskille sig fra bl.a. Spotify og Apple Music på eksklusivitet og bedre lydkvalitet, og f.eks. er Tidal den eneste tjeneste, hvor du kan lytte til den nu afdøde Prince.

Tidal koster fra 99 kroner om måneden, og appen kan hentes frit i Google Play og App Store.

Se denne guide: Overfør nemt playlister mellem musiktjenester [TIP]

Det sidste nye i sagen

Redaktionen følger op med den seneste udvikling om temaet. mobilsiden fulgte op på sagen. Efterfølgende d. 7/8/2015 publicerede vi en ny vinkel på temaet CBB lancerer slagtilbud til musikelskerne – Læs den her. Se også de seneste nyheder om temaet her.