Telekædens iPhones er ulovlige

Forbrugere, der køber iPhone i Telekæden, må ikke bruge dem. De sælges uden den lovpligtige CE-mærkning.

Telekædens iPhones er ulovlige

De forbrugere, som har købt eller agter at købe en iPhone i Telekæden, må ikke bruge dem. Produkterne uden den lovpligtige CE-mærkning, som er lovpligtig i alle EU-lande, og derfor risikerer Telekæden nu bøde og krav om tilbagetrækning, skriver Politiken.

Meldingen kommer fra jurist i It- og Telestyrelsens markedskontrol, Erik Anker Hansen.

Det er oplysninger om, at Telekædens iPhones ikke har det lovpligtige CE-mærke, da de telefoner kæden sælger er amerikansk producerede.

Klaus Engelbreth, salgsansvarlig i Telekæden bekræfter at telefonen sælges i Danmark, uden at være CE-mærket. Uden den europæiske godkendelses-standard er den direkte ulovlig.

Jurist i It- og Telestyrelsen, Erik Anker Hansen, siger at firmaet risikerer bøde såvel som påbud om eksempelvis tilbagekaldelse af telefonen fra markedet. Han tilføjer, at forbrugerne også overtræder loven, ved at anvende en telefon, der ikke er CE-godkendt.

Klaus Engelbreth fra Telekæden siger, de vil få styr på tingene og garanterer, mobilerne vil leve op til kravene.

Telekæden vil ikke oplyse hvor mange iPhones, de har solgt i Danmark

Det næste i sagen

Siden redaktionen kørte denne nyhed er der kommer nyt i sagen. mobilsiden kunne ikke slippe temaet. 16/11/2007 bragte vi fortællingen Iphone på vej til ItalienKlik her for artiklen.. Seneste nyt om emnet finder du her.