Telenor advarer borgerne i Assens

Ifølge Telenor kan det få stor betydning for borgerne i Assens, og kommunikationen til beredskabet hvis mobilmasten fjernes fra byen.

Telenor advarer borgerne i Assens

Teleselskabet Telenor advarer nu om, at radiokontakten til politi, ambulancer og brandbiler kan ryge sammen med den mobilmast der fjernes næste sommer i Assens.

Mobilselskab tvinges ud af Assens

Det tekniske udstyr til beredskabets nye radiosystem, SINE-systemet, er placeret i samme mast, som den Telenor næste år vil tage ned, da staten kræver en million for grunden. Derfor vil det også betyde en forringelse af kommunikationssystemet internt i beredskabet foruden forringelse af mobildækningen.

  – ”Man skyder sig selv i foden, for man fjerner med et snuptag dækningen, ikke kun for teleselskaberne, men også for SINE-systemet. Så staten skyder sig selv i foden,” sådan lyder det fra Lars Henneberg, som er contract manager i Telenor.

Lars Henneberg afviser også, at andre master i området vil kunne kompensere fuldt ud, hvis den omtalte mast fjernes.

 – ”Det betyder, at dækningen for politi, brandvæsen og ambulancetjeneste forsvinder i området, og det er en helt uacceptabel løsning siger han.”

 Anklage: Kommuner har lavet priskartel på mobilmaster

Det er ikke den eneste strid der er mellem Telenor og staten, der kører en anden sag parallelt, hvor teleselskabet beskylder en række af landets kommuner for at have aftalt lejepriser for mobilmasterne.
 

Læs også:
 – Teleselskaber vil sagsøge kommuner for priskartel

Opdateringer af emnet

Siden redaktionen kørte denne historie er der kommet nyt om sagen. mobilsiden fortsatte historien. Allerede d. 28/8/2012 fulgte vi op med en vinkel på Telenor har igen problemerKlik her og læs den fulde artikel.. Redaktionen har fokus på tematikken. De seneste nyheder finder du her.