Telenor fik flere kunder

Telenor fik flere kunder i tredje kvartal, men resten af regnskabstallene ser ikke alt for gode ud.

Telenor fik flere kunder

Telenor fremlagde i går deres regnskab for tredje kvartal 2011, og det kan læses både positivt og negativt.

I teleselskabets pressemeddelelse lægges der vægt på, at der er kommet 37.000 flere mobilkunder, og at selskabets samlede antal kunder nu er oppe på 2.017.000. Telenor øgede godt nok antallet af danske mobilkunder i tredje kvartal, men sammenlignet med tredje kvartal sidste år, så har selskabet stadigvæk tabt kunder.

Indtjeningen (EBITDA) stiger forsat, og nu er oppe på 28 procent. Det kan dog ikke skjule det faktum, at ARPU (Det gennemsnitlige fortjeneste pr. kunde) er faldet fra 182 til 166 kroner, hvilket er et fald på mere end otte procent. Det dramatiske fald i ARPU kan tilskrives den voldsomme priskrig, der det seneste år har ramt Danmark.

Dermed har Telenor altså fået flere kunder, som desværre lægger færre kroner i kassen.

Selskabet Onfone er i tredje kvartal flyttet fra Telenors netværket, og Telenors forventer derfor, at indtjening vil falde med et par procentpoint hen over de kommende kvartaler.

Mens der har  relativ fremgang for mobiltelefonidelen, så har teleselskabet oplevet et fald i både fastnet, VoIP og ADSL forretningsdelen.

Telenor valgte i april måned helt at afskaffe tilskud til nye telefoner, hvilket har bidraget positivt til regnskabet.

Telenor regnskabet kan ses herunder:

Telenor regnskab 3. kvartal 2011

Sagen er ikke slut

Vi følger op med den seneste udvikling om emnet. mobilsiden kørte videre med bolden. 26/10/2011 blev bolden spillet videre med et indlæg omkring Ingen opsigelse i Telenors butikker – Du finder den her. Redaktionen har stadig interesse for temaet. Klik her for at læse aktuelle nyheder..