Telenor går under jorden – se fremtidens teknikskab

Teleselskabets mobilmaster går bogstaveligt talt under jorden.

Telenor går under jorden – se fremtidens teknikskab

Telenor arbejder intensivt på at optimere både opsætningen og driften af selskabets mobilmaster. Bedre drift af mobilmaster sparer både penge og energi, og begge dele står højt på Telenors dagsorden.

En af de nye innovative løsning, som Telenor Danmark står bag, er et underjordisk teknikskab.

Normalt er mobilmasternes teknikskabe placeret over jorden i et skab eller i et lille hus ved siden af selve mobilmasten. Inde i huset eller skabet står så den hardware, der styrer mobilmasten.

Telenor Danmark har nu udviklet en ny form for teknikskabe – nemlig et nedgravet teknikskab.

Ved at placere alt teknikken under jorden, så kan man effektiv sikre mobilmasten imod indbrud og hærværk. Samtidig så er den nye løsning visuelt smukkere for naboerne, da alt teknikken er gemt under jorden, og derved ikke synlig med det blotte øje.

De underjordiske teknikskabe benytter ganske almindelige standardkomponenter af samme slags, som teleselskaberne normalt bruger i ovenjordiske teknikhuse.

Underjordisk teknikskab Telenor
Det underjordiske teknikskab med åben låge (Foto: Telenor). Foto: Telenor

Findes mange steder

– “Den nedgravede teknik er en lille sensation i televerdenen. Vi har kørt test på løsningen hos os selv i Aalborg i et års tid. På den måde har vi fået en masse erfaring, inden vi har taget den nedgravede teknik i brug i netværket,” fortæller Morten Skorsteengaard, leveranceleder i Site Tech hos Telenor.

De nedgravede teknikskabe kan blandt andet ses i Aalborg på Herningvej og Rebslagervej, i Hedehusene på Charlottegårdsvej, i Varde på Engdraget, i Nørresundby samt snart også på Solbærvej i Odense og i Mølleparken i Kolding.

På YouTube filen herunder kan det nye underjordiske teknikskab ses.

Flere nyheder om emnet

Efterfølgende nyt og de absolut seneste nyheder om temaet. mobilsiden kunne ikke lade være. 16/12/2011 blev bolden spillet videre med et indlæg omkring Bedre og hurtigere netværk hos TelenorKlik her og læs historien.. Absolut seneste nyt om temaet finder du her.