Telenor og TeliaSonera fusion problematisk

Det er ikke uden problemer at skabe et af verdens største teleselskaber i Norden.

Telenor og TeliaSonera fusion problematisk

Telenor og TeliaSonera er to teleselskaber, der klæder hinanden godt, men en fusion er ikke speciel sandsynlig, mener eksperter.

En fusion vil betyde, at de respektive landes myndigheder vil kræve frasalg af aktiviteter, fordi selskabet vil blive dominerende på mobil, bredbånd og kabel-tv.

Alligevel mener en teleanalytiker, at der kan være gevinster ved at lægge selskaberne sammen.

 – Der er en masse fordele ved at slå TeliaSonera og Telenor sammen. En fusion vil skabe en af verdens største teleoperatører med næsten samme markedsværdi, som Deutche Telecom," siger John Strand fra Strand Consult til Computerworld.dk

Det er tidligere forsøgt, at bringe Telenor og Telia tættere på hinanden, men aftalen faldt til jorden, fordi man ikke kunne blive enige om, i hvilket land hovedkvarteret skulle ligge.

Den norske stat ejer 54 procent af Telenor mens TeliaSonera er ejet af den svenske stat med 37 procent. Svenskerne har ytret ønske om at sælge deres andel, hvilket igen har sat gang i fusions-spekulationerne.

Mere til fortællingen

Næste interessante artikel i sagen. mobilsiden kunne ikke lade være. 29/4/2008 fik historien nye ben at gå på med nyheden Avis: Fusion af Telia og Sonofon på vej – Forstættelsen om temaet kan læses her. Læs også seneste nyt om emnet ved at trykke her..