Telenor udvider netværket kraftigt

Telenors kunder har fået bedre taledækning i udkants Danmark og bedre datadækning i sommerhusområder

Telenor udvider netværket kraftigt

Telenor har fart på udbygningen af nye 2G og 3G mobilmaster. Selvom Telenor og Telia i fremtiden vil dele netværk gennem det fælles netværks-selskab Newco, så har Telenor stadigvæk travlt med at opsætte nye mobilmaster.

I første kvartal af 2012 har Telenor opsat 85 nye mobilmaster, hvoraf 36 er nye 2G mobilmaster, mens 49 mobilmaster er 3G master. Alle 3G mobilmaster undersøtter HSPA+ 3G standarden hvilket giver en teoretisk downloadhastighed på op til 21 Mbit/s.

– “Med de 36 nye 2G-sites, vi har etableret i første kvartal, lukker vi en række huller, hvor dækningen ikke var optimal. I Midt- og Vestjylland og på Fyn var der eksempler på, at indendørsdækningen i mindre byer trængte til et løft, og det har vi så sikret nu” fortæller Richard Stigaard, driftsdirektør for IT/Netværk hos Telenor.

De nye 3G master ligger fortrinsvis inden for sommerhusområder og de 10 største danske byer.

Telenors nye mobilmaster 1 kvt. 2012
På ovenstående illustration kan man se hvor Telenors nye mobilmaster er placeret. Hvid =2G / Grøn = 3G. Illustration stillet til rådighed af Telenor. Foto: Telenor

Opfølgning på historien

Næste interessante artikel i sagen. mobilsiden har holdt fast i temaet. 29/3/2012 blev sagen bragt videre med en artikel der tunede ind på Telenor outsourcer kundeservice – Læs fortsættelsen her. Se også seneste nyt om emnet her..