Teleselskaber: Mobilt bredbånd er et supplement – ikke et alternativ

Mobilt bredbånd supplerer ADSL men erstatter ikke, mener næsten alle teleselskaberne.

Teleselskaber: Mobilt bredbånd er et supplement – ikke et alternativ

De danske leverandører af bredbånd holder fast i, at mobilt bredbånd først og fremmest skal ses, som et supplement til den faste ADSL-linje – og ikke et alternativ.

Fullrate har netop åbnet op for mobilt bredbånd via TDC for en merpris på 149 kroner om måneden. Tilbuddet gælder alle deres kunder, og Fullrate forventer 25.000 ud af deres 75.000 vil vælge mobilt bredbånd, som et naturligt supplement.

Selskabet vil dog først sælge mobilt bredbånd fra februar, men de første pilotkunder er igang med at teste.

Cybercity også med – teleselskaberne enige

Cybercity tilbyder deres kunder en lignende aftale.

Her bliver det mobile bredbånd leveret af Sonofon, hvilket er naturligt, da begge er med i Telenor-koncernen. Dog er teleselskaberne også enige om, at mobilt bredbånd ikke skal konkurrere mod ADSL.

TDC og Telia har også tidligere meldt ud, at mobilt bredbånd skal ses som et alternativ. Især TDC har lagt væk på dette – en smart taktik når man tænker på, hvor mange kunder TDC har på deres ADSL-linjer.

Det eneste teleselskab som står tilbage er 3, som i stedet ser ud til, at satse på billigt mobilt bredbånd. I den forbindelse har de startet lavprisselskabet Oister, hvor prisen er nede på 199 kroner om måneden for 2,0 Mbit/s.

Til sammenligning vil Fullrate kun tilbyde deres kunder 1,0 Mbit/s via mobilt bredbånd.

Seneste nyt om TDC

Siden vi publicerede denne nyhed er der kommer nyt i sagen. mobilsiden fortsatte fortællingen. Efterfølgende d. 29/12/2008 publicerede vi historien Julen 2008: Vi sendte 43 millioner sms-beskeder – Læs fortsættelsen her. Få også seneste nyt om temaet her.