Teleselskaberne ripper dig på ferien

Passer du ikke på, bliver pengepungen rippet på ferien. Se her, hvilket selskab der er Danmarks dyreste, og hvilket der er Danmarks billigste.

Teleselskaberne ripper dig på ferien

Der er meget stor forskel på prisen for at ringe hjem til Danmark fra ferien, afhængig af, hvilket teleselskab du bruger.

Inden for EU er tele-markedet reguleret, og der er helt faste priser for, hvad det må koste at bruge mobilen. Men udenfor EU er markedet for udenlandstelefon alt andet end gennemskueligt.

Vi forsøger her at give et overblik over teleselskaberne i Danmark og deres priser uden for EU.

Vi tager udgangspunkt i selskabernes ‘dyreste’ kategori, altså de lande, hvor det er dyrest at ringe hjem fra. Hvilke lande, der findes i den kategori, er forskelligt fra fra teleselskab til teleselskab.

Rejser man for eksempel til New Zealand, er der forskel på, om man er kunde hos Telenor eller Telia. Hos Telenor er New Zealand i den dyreste kategori, men det er den f.eks. ikke hos Telia.

De dyreste selskaber:

1. M1
Teleselskabet M1 kommer ind på en førsteplads, men det er ikke nogen stor ære, når kategorien er ‘Danmarks dyreste teleselskab på udlandsrejsen’. M1 tager 25 kroner i minuttet for at ringe hjem til Danmark fra de dyreste lande.

M1 er et underselskab til Telmore, der igen er et underselskab til TDC, og bruger TDCs net.

På M1’s hjemmeside skriver selskabet, at det er TDC’s aftale med udenlandske operatører de bruger. Men det betyder ikke, at prisen er den samme – M1 tager nemlig 1 krone mere i minuttet for samtalerne hjem til Danmark, end TDC selv gør.

 – Udlandstakster hos M1… 

2. TDC og Telmore
På andenpladsen over de dyreste selskaber i udlandet kommer TDC og dets underselskab Telmore, der begge tager 24 kroner i minuttet for at ringe hjem fra de dyreste lande til Danmark.

 – Udlandstakster hos TDC
 – Udlandstakster hos Telmore

3. Telia, Telenor med flere
På tredjepladsen kommer Telia og Telenor, sammen med en række af deres underselskaber – Bibob og CBB Mobil for Telenors vedkommende og Call Me for Telias vedkommende.

Her koster det 22,5 kroner i minuttet at ringe hjem fra de dyreste lande.

Til gengæld er billedet mere tvetydigt, hvis man tjekker op på de enkelte lande. Her skiftes de to teleselskaber til at være dyrest.

Fra Australien tager Telenor 15,5 kroner i minuttet for at ringe hjem til Danmark, mens Telia tager 17,5 kroner.

Fra Sydafrika tager Telenor til gengæld også 15,5 kroner i minuttet, mens Telia kun tager 8,89 kroner.

Fra Thailand tager Telenor 8 kroner i minuttet for at ringe hjem, mens det koster 12,19 kroner at ringe til Danmark, hvis man er Telia kunde.

Her er dog også uenighed selskaberne og underselskaberne imellem. Mens Telenor har Thailand under kategorien ‘Øvrige Europa’ og tager 8 kroner i minuttet, kategoriserer Telenors underselskab CBB Thailand som ‘Verden 1’ og tager 15,5 kroner i minuttet for at ringe hjem til Danmark.

 – Udlandstakster hos Telia
 – Udlandstakster hos Telenor
 – Udlandstakster hos BiBob
 – Udlandstakster hos Call Me

4. Teleselskabet 3
Teleselskabet 3 kommer ind sidst på listen, og er dermed det billigste teleselskab. 14 kroner i minuttet tager 3 for at ringe hjem fra de dyreste lande til Danmark.

3 har dog en opkaldsafgift på knap 4 kroner.

Uanset, hvor du er i verden, kommer du altså aldrig til at betale mere end 14 kroner i minuttet, når du ringer hjem eller til et andet land, som kunde hos 3.

 – Udlandstakster hos 3

Se priser i konkrete lande

Vi har lavet en prissammenligning på de fem mest populære feriedestinationer for danske turister, der rejser uden for EU og Europa.

Forskellen mellem det billigste og dyreste teleselskab er i alle landene stor, nogle steder op mod 15 kroner i minuttet.

Her kan du se, hvad det koster at ringe hjem fra de fem mest populære feriedestinationer.

Listen slår også fast, hvad vi ovenfor har konkluderet. Tre ud af fem gange er M1 det dyreste selskab, mens teleselskabet 3 er det billigste selskab fire ud af fem gange.

blank, faktabokse, fuld bredde
Sådan er priserne inden for EU

– 3,62 kr. pr. minut for opkald du foretager.
– 1,39 kr. pr. minut for opkald du modtager.
– ca. 1 kr. for at sende en sms.
– Det koster ikke noget at modtage en sms.
– Loft over data-forburg på 62,50 euro (456 kr.)

Tre gode råd

1. Tjek prisen på telefoni i det land du rejser til på dit teleselskabs hjemmeside, inden du rejser.

2. Der kan være penge at spare på at undersøge, hvilke netværk der er billigst, og selv vælge netværk på mobilen.

3. Køb et taletidskort på ferien og lad være med at bruge dit danske SIM-kort

Læs mere: 
– Tjek prisen på din feriedestination
– Tyrkiet-turister betaler dyrt hos Telia 
Mobilen holder ikke sommerferie

Fortsættelsen:

Siden vi publicerede denne nyhedsartikel er der kommet nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald har bragt sagen videre. 25/5/2020 gik vi et spadestik dybere og bragte en artikel der drejer sig om Teleselskabet 3 dobler op på mobildataKlik her for fortsættelsen.. Læs også seneste nyt om temaet ved at trykke her..