Teleselskaberne tjener kassen på afbetalingsordninger

Tilskud til mobiltelefoner er blevet afløst af afbetalingsordninger, og det er en god deal for teleselskaberne.

Teleselskaberne tjener kassen på afbetalingsordninger

Hos teleselskaberne TDC, Telia og Telenor får man ikke længere tilskud til en mobil, når man køber den med abonnement. I stedet får man mulighed for at betale mobilen i rater over en periode på op til to år.

Det er et smart forretningstrick for teleselskaberne, der inkasserer en årlig gevinst på et trecifret millionbeløb. Det skriver epn.dk.

Afbetalingsordningerne er nemlig yderst populære.

-“Vi oplever, at kunderne sætter pris på muligheden for at kunne købe deres mobiltelefoner på afbetaling over forskellige længder,” siger Henrik Poulsen, koncernchef i TDC.

Mens det at give tilskud årligt koster mobilbranchen flere hundrede millioner, har TDC i årets første ni måneder tjent op mod 170 millioner kroner på at skrifte tilskud ud med afbetalingsordninger. I dag sælges 6 ud af 10 mobiltelefoner på afbetaling.

Og kunderne betaler gladelig mere for mobilerne.

-“Vi er lykkedes med at øge salget af smartphones, selv om vi har fjernet tilskuddet til telefonerne,” lyder det fra Jon Erik Haug, administrerende direktør i Telenor Danmark.

Mere til stoffet

Siden redaktionen publicerede artiklen er der kommet nyt i sagen. mobilsiden kunne ikke lade være. 7/11/2011 fulgte vi op med nyheden; TDC lancerer nyt lavpris-mobilselskab – Den videre beretning kan læses her. Se også seneste nyt om emnet ved at trykke her..