Telia åbner lynhurtigt mobilnet i Norden

4G/LTE åbnes hos Telia i Norge og Sverige i dag. Det nye lynhurtige mobilnet kommer også til Danmark.

Telia åbner lynhurtigt mobilnet i Norden

I tænder TeliaSonera for 4G-kontakten i Stockholm og Oslo. Telia i Danmark er klar til at rulle 4G ud, så snart auktionen over frekvenserne er gennemført.

– “Det er vigtigt, at auktionen på 4G/LTE-netværkene ikke forsinkes yderligere, så vi også kan tilbyde danskerne de hastigheder, som de har behov for. Hastighed og kapacitet er et vigtigt konkurrenceparameter. Så snart auktionen er på plads, er Telia i Danmark klar til en lynhurtig udrulning”, siger Jesper Brøckner, adm. direktør hos Telia i Danmark.

Med 4G bliver mobilnettet op mod 10 gange hurtigere end nutidens 3G-hastigheder. Det betyder mulighed for avanceret net-TV, omfattende online gaming og webkonferencer.

Telia har også licens til det nye mobilnet i Finland.

4G er den brede term for LTE (Long Term Evolution) og har som sådan ikke noget med “4G” at gøre. Branchen har blot vedtaget, at det nu omtales som 4G, da det er en naturlig sprogmæssig overbygning på 3G.

Læs også
 – Ekspert: Drop 4G, det eksisterer ikke
 – Lynhurtigt mobilnet på vej til Danmark
 – 3 vil stoppe auktion
 – Telenor smider mobilnettet ud og køber nyt

Eksternt link:
 – TeliaSonera’s webside om 4G

Mere om tematikken

Historien lå ikke død så alt for længe. mobilsiden holdt fast i sin interesse i tematikken. 13/11/2009 kom der nyt i sagen med en nyhedsartikel med fokus på Kun 2.000 gratis biobilletter i Telia TirsdagKlik her for den påfølgende artikel.. De sidste nyheder om temaet finder du her.