Telia: Derfor kalder vi det 4G

Web-tv: 4G er egentlig bare en udbyggelse af 3G-standarden. Men er det så ikke at vildlede forbrugerne at kalde det 4G? Det har vi spurgt Telias direktør om.

Telia: Derfor kalder vi det 4G

Når Telia kalder det nye LTE-net for 4G er det ikke hele sandheden. LTE er i virkeligheden en 3G-standard, men der er en god grund til, at Telia vælger at markedsføre LTE som 4G, forklarer Jesper Brøckner, direktør hos Telia til Mobilsiden.dk.

Det skal nemlig forstås som fjerde generation af netværk, og det er for bedre at kunne kommunikere til forbrugerne, at de ikke længere kan bruge deres gamle udstyr, men at der skal nye mobiler og dongles til.

-“Hvis vi kaldte den 3,8 G ville forbrugerne måske ikke helt kunne forstå, at de ikke kan bruge deres 3Gudstyr,” siger Jesper Brøckner.

Læs også:
Se forskellen på 3G og 4G

Se Telias direktør forklare, hvorfor de kalder det nye net 4G:

Det videre forløb om Telia

Siden vi publicerede denne historie er der kommet nyt i sagen. mobilsiden har bragt sagen videre. 5/11/2010 publicerede redaktionen artiklen om Telia tyvstartede salget af Nokia N8 – Læs den her. Og der er stadig puls i emnet. Læs de seneste nyheder om Telia..