Telia-kunder betaler dobbelt pris for 118

Det koster det dobbelte at være kunde hos Telia end hos TDC og Telenor, når man ringer til Oplysningen.

Telia-kunder betaler dobbelt pris for 118

Telias kunder skal betale over det dobbelte af normalprisen for at trykke 118 og ringe til Oplysningen.

Således opkræver selskabet 18,45 kr. i minuttet for tjenesten, som normalt koster 10 kr. mindre at benytte.

– “Det kan være svært for kunderne at gennemskue, hvem der sætter priserne. Men TDC tager kun 8,45 kr. for at ringe til Oplysningen,” siger Christian Holme-Pedersen, der er direktør for TDC Oplysningen, til Ekstra Bladet.

Samme pris gælder for de danskere, der er kunder hos Telenor.

– “Vi tager ikke ekstra gebyr for vores kunder, der ringer til TDC Oplysningen. Dog er vores opkaldsafgift højere end normalt. Her koster det 2,95 kr. at ringe op,” siger Peter Glüsing, pressechef hos Telenor, til Mobilsiden.dk.

Gebyr opvejes af billige abonnementer

Ifølge Christian Holme-Pedersen møder Oplysningens medarbejdere ofte uforståenhed og vrede, når Telias kunder ringer.

Hos Telia lyder forklaringen, at de høje gebyrer kompenseres ved et udbud af meget billige abonnementer.

– “Vi justerer hele tiden vores priser for at holde os konkurrencedygtige. På denne her service er vi dyrere, men på andre produkter er vi billigere. Vi prøver ikke at pakke noget ind eller skjule noget. Tværtimod er vi helt åbne om vores priser, så kunderne ikke er i tvivl om noget,” siger kommunikations-medarbejder Janni Mandsberg til Mobilsiden.dk.

Minutpriserne på 8,45 kr. og 18,45 kr. gælder kun for opkald i dagtimerne fra mandag til fredag. Om natten samt i weekender og på helligdage er priserne henholdsvis 13,55 kr. og 23,55 kr.

Telia forhøjede prisen for at ringe 118 pr. 15. august.

Det sidste nye i sagen

Redaktionens fokus på tematikken gik videre. mobilsiden kunne ikke slippe historien. Allerede d. 25/8/2009 bragte vi nyt i sagen med artiklen; Telia fik kunder til at sove over sigKlik her for den efterfølgende artikel.. Redaktionen har stadig interesse for temaet. Klik her for at læse aktuelle nyheder..