Telias prisuddeling anklages for fusk

"Humbug" kalder et jurymedlem Telias prisuddeling, efter vinderen ikke blev den, juryen havde valgt.

Telias prisuddeling anklages for fusk

Uddeling af priser til de bedste internet services på mobilen, er endt i beskyldninger om stemmefusk og humbug.

Arrangementet hedder Telia Surfport Award, og er netop afholdt i Stockholm.

Særligt i kategorien ‘Mobile Gaming’ gik det galt. Her stemte juryen på Gameloft – men da vinderen blev præsenteret var det EA Games, der kunne modtage prisen, skriver mobil.nu.

I juryen sad Espen Swang fra Teleavisen.no og Brian Dixen fra Mediaprovider i Danmark.

 – "Det er under lavmålet, at Telia, på trods af, at vi har udpeget vores vindere, blot har haft deres helt egen dagsorden. Jeg lægger ikke navn til den afstemning. Sagen vider tydeligt, at der slet ikke er tale om nogen uafhængig afgørelse", siger Brian Dixen til mobil.nu. Han kalder desuden prisoverrækkelsen for "ren humbug".

Mobilsiden.dk har talt med Bengt Olsson, som er Telias ansvarlige for SurtPort Award. Han er ked af problematikken som forklares med tidspres.

 – "Der var kommet nominerede ind som ikke kunne deltage, blandt andet fordi de ikke udbydes til Telias kunder. Det opdagede jeg desværre for sent. Derfor blev vi hos Telia nød til at vælge den som var blevet nummer to", siger Olsson.

Han forklarer desuden, at jurymedlemmerne hver har én stemme mens Telias repræsentant har to.

Bengt Olsson fortæller til slut, at han selv tager hele ansvaret for affæren.

Se vinderne af Telia Surfport Awards, klik her…

Den videre fortælling

Den videre fortælling kunne ikke ties. mobilsiden gik videre med historien. 30/11/2007 pustede redaktionen nyt liv til historien med nyheden Telia klar med Turbo 3G lørdag, men kun til datakort – Læs her. Seneste nyheder om Telia finder du her..