To ud af tre apps downloades ikke

Ifølge ny rapport er omkring 400.000 applikationer i Apples App Store er groft sagt usynlige for brugerne.

To ud af tre apps downloades ikke

En ny rapport hævder, at næsten to ud af tre applikationer i Apples App Store aldrig er blevet downloadet eller har nogen ranking – derfor er de i praksis usynlige for brugerne. Det skriver Computerworld.dk.

Hjemmesiden GigaOM skriver, det tyske analysefirma Adeven har beregnet, at 400.000 ud af de i alt 650.000 applikationer i App Store er såkaldte ”zombier”.

Det er firmaets værktøj Apptrace, der blev lanceret denne uge, som angiveligt skulle have afsløret, at selvom Apple siger der er 650.000 applikationer til iOS-enheder, så er omkring to tredjedele i praksis ikke til at finde for brugerne.

-”Realiteten er, at der kun er et par tusinde applikationer, der i særlig grad bliver downloadet. Det er på grund af Apples lukkede system – det er svært for brugerne at finde de andre applikationer,” det udtaler Christian Henschel direktør for Adeven til GigaOM.

Christian Henchel fortæller også, at de fleste benytter hitlisterne til at finde nye applikationer på.

Redaktionen fastholder fokus på sagen

Der er sket en del siden vi bragte historien. mobilsiden gik videre med sagen. Allerede d. 2/8/2012 kørte vi en opfølgning med en artikel der drejer sig om Det skriver medierne om mobil i dag – torsdag – Næste artikel om temaet finder du her. Og der er stadig puls i emnet. Læs de seneste nyheder om Apple..