TomTom aftale med Apple gav vind i sejlene

Kortproducenten TomTom har netop indgået en aftale med Apple til det nye Apple Maps – det betød aktien steg.

TomTom aftale med Apple gav vind i sejlene

TomToms aktie steg i dag på børsen i Amsterdam med 12 procent efter det blev offentlig kendt, at det er TomTom som skal levere de digitale landkort til Apple. Det skriver Business.dk.

Klassiske kortproducenter har haft det hårdt efter Google og Nokia kastede sig over de digitale landkort, og TomTom mener også Nokia, Google og de selv er de tre største udbydere. Det bliver spændende om Google kan fastholde deres dominans, når først Apple-telefonerne skifter dem ud til TomToms kort.

Det kan være det der gør, at TomTom igen bliver en succes. I første kvartal af 2012 havde TomTom et underskud på to millioner euro, og omsætningen faldt med 12 procent i forhold til året før. Samarbejdet med Apple kan være deres redning.

Mere om sagen

Der er udvikling i sagen. Siden vi bragte artiklen er der sket mere. mobilsiden gik videre med sagen. 12/6/2012 postede redaktionen en ny vinkel med et indlæg omkring Fem features Apple har kopieret i iOS 6 – Artiklen finder du her. Redaktionen har stadig interesse for temaet. Klik her for at læse aktuelle nyheder..