Tomtom gør ruterne mere præcise

Indbygget SIM-kort og aftaler med mobilselskaberne giver præcis trafikinfo, samt bedre ruteberegning.

Tomtom gør ruterne mere præcise

Navigationsproducenten Tomtom har netop introduceret en ny Go x40 LIVE-serie. Det nye er en forbedring af IQ Routes teknikken, som beregner ruter på basis af historisk rejsetidsinformation. Desværre har Tomtom endnu ingen aftaler med danske mobiloperatører, og derfor sendes produkterne ikke på markedet i Danmark.

I de nye GPS-enheder bliver beregningen mere præcis, da IQ Routes ikke længere kun tager højde for “morgen”, “middag” og “aften” men specificeres for hver eneste ugedag i fem-minutters intervaller. Historikken modtages og deles anonymt med andre Tomtom brugere, når enheden tilsluttes computeren. Derfor bliver ruteplanlægningen langt mere nøjagtig.

Brugere af Tomtom i Tyskland, Storbritannien, Frankrig og Schweiz får også bedre trafikmeldinger og ruteomlægninger under kørselen. Det sker når High Definition Traffic (HD Traffic) åbnes. Tjenesten startede i Holland i 2007 og beregner løbende ruten, mens den køres. Det sker på basis af trafikinformation fra andre Tomtom-enheder og officielle trafikmyndigheder – trafikinfoen sendes til enheden via mobilnettet. Derfor kan Tomtom undervejs udregne alternative ruter.

De tre nye versioner hedder Tomtom Go 940 LIVE, GO 740 LIVE og GO 540 LIVE. Designet er flat og brugerfladen har fået en ansigtsløftning. Prisen bliver 340 euro, og produkterne kommer i første omgang ikke på det danske marked.