TomTom til iPhone på rette vej

Amerikanske Macworld har vredet armen rundt på TomTom og fået ny, spændende information om GPS’en.

TomTom til iPhone på rette vej

Det var TomTom, der fik lov at vise sit GPS-software frem under
World Wide Developers Conference, men de stort set eneste, der har lanceret et GPS-program, er Navigon. Hvor bliver TomToms bidrag af?

Amerikanske Macworld har haft fat i Tom Murray fra TomTom, der kunne fortælle, at produktionen kører på skinner, men er
forsinket fordi TomToms løsning er todelt, i form af selve
iPhone-programmet og en holder til forruden. Ved at kombinere de to, hævder Murray, at TomTom giver brugerne en langt bedre oplevelse.

Murray siger, at den største udfordring er, at GPS-modtageren i
iPhone er meget ringere end i selvstændige GPS-navigatorer.

Derudover har iPhone ikke de specielle teknologier, som TomTom har puttet i sine produkter, eksempelvis gyroskoper, der hjælper navigatoren med at gætte positionen, når man kører under en tunnel.

Skærmstørrelsen er også en udfordring, siger Murray, ligesom det er et problem, at iPhone ikke kan køre flere processer på en gang. Navigations-programmet skal simpelthen lukkes ned, når der modtages opkald på mobilen.

Mere interessant er måden TomTom løser nogle af problemerne på. Den specielle forrudeholder, man vil kunne købe, er ganske enkelt udstyret med sin egen GPS-modtager, som tager over, når iPhone er placeret i holderen.

Ifølge Murray er kvaliteten af holderens GPS-modtager langt højere end den, der sidder i iPhone, hvorfor man bedre kan fastholde signalet. Holderen har også indbygget højttaler, som giver bedre lyd en iPhone, ligesom der følger en mikrofon med, så man kan foretage hands-free opkald.

Tom Murray bekræftede at iPhone-softwaren vil indeholde TomToms
smarte IQ Routes funktion, der beregner optimale ruter ud fra
tidspunktet af dagen.

Han kunne derimod hverken be- eller afkræfte, at man får mulighed for at opdatere kort via MapShare-funktionen, ligesom på TomToms “reelle” GPS’er.

Selv om Murray ikke kunne levere en dato, kunne han dog fortælle, at der i første omgang vil blive lanceret to udgaver med kort over
henholdsvis USA og Europa. Programmet vil fylde omkring 1 gigabyte.

Hvad mener du? Har du allerede investeret i Navigons løsning? Venter
du på TomTom, eller vil du slet ikke bruge din iPhone til navigation?
Skriv din mening nedenfor

Efterfølgende om sagen

Vi blev slet ikke færdige med emnet. mobilsiden fulgte op på historien. 7/7/2009 rettede vi nyt fokus på sagen med et indlæg med tematikken iPhone 3G S kan købes allerede nuKlik her for at læse den påfølgende artikel.. Se også seneste nyt om tematikken her..