Tragisk dødsfald udløser kaos hos dansk tabletfirma

Jecopix ville sælge Android-tablets til under 1.000 kroner. Men firmaets leder er afgået ved døden, og kunderne efterlades med flere spørgsmål end svar.

Tragisk dødsfald udløser kaos hos dansk tabletfirma

I starten af året erklærede firmaet Jecopix, at de ville sælge Android tablets til under 1.000 kroner, men i stedet for kæmpesucces med et lavprisprodukt, endte det hele i mistro, beskyldninger og et tragisk dødsfald.

Da produkterne TabOne og TabOne2 blev sat til salg, rejste flere mulige købere tvivl om produkterne, og om det overhovedet kunne lade sig gøre, at sælge dem så billigt, som tilfældet var. Og da betaling kun kunne ske med Paypal på en ukrypteret website, lå mistanken om et svindelfirma lige til højrebenet.

Produkternes vej til forbrugerne blev også lang og fyldt med problemer. Enkelte følte sig taget ved næsen, fordi der var forudbetalt for et produkt, der aldrig kom frem, og politianmeldelser blev efterfølgende overvejet blandt køberne.

Internt kaos

I slutningen af marts stod Jecopix i en mængde problemer.

– ”Blandt andet leveringsproblemer, produkter der blev væk i de internationale forsendelser og vrede kunder var en del af hverdagen,” fortæller en anonym kilde til Mobilsiden.dk, der dog er bekendt med personens identitet. Kilden havde kontakt til Jecopix, fordi han skulle have været en del af firmaet i Århus.

Det lykkedes for nogle købere at modtage produkter omkring den 20. marts, men ikke alle var tilfreds med kvaliteten, mens andre ikke blev skuffede.

Problemerne blev for meget for den daglige leder Claus Ovesen, der den 23. marts 2012 blev fundet død.

Informationerne om dødsfaldet nåede også ud på nettet, hvor nogle læsere rejste spørgsmålstegn ved validiteten af disse oplysninger.

Dødsfald bekræftet

Mobilsiden.dk har flere gange, uden held, forsøgt at få kontakt til Jesper Vestergaard Mortensen, som er stifteren af Jecopix ApS, og en mangeårige nær ven til Claus Ovesen, for at få dødsfaldet bekræftet.

Websiten afdøde.dk har heller ikke kunne bidrage med oplysninger om Claus Ovesens død, og Østjyllands Politi vil kun fortælle, at der ikke er nogen anmeldelser af firmaet registreret.

Mobilsiden.dk har dog været i kontakt med flere af hinanden uafhængige kilder der bekræfter dødsfaldet.

Claus Ovesen blev bisat fra Ebeltoft kirke fredag den 30. marts 2012. Han efterlader sig to mindreårige børn.

Advokat, revisor og bank ser på firmaet

En række af de personer, der har været kunder i Jecopix fik lørdag den 31. marts 2012 en kortfattet mail fra Jesper Vestergaard Mortensen.

Her skriver han, at advokat, revisor og banken for Jecopix, nu arbejder på højtryk for at løse alle problemerne i firmaet.

Det er ikke lykkedes for Mobilsiden.dk at få oplyst hvilken advokat der arbejder med sagen, og derfor er det stadig uvist, hvad der sker for de kunder der har bestilt og betalt for produkter, eller hvordan man skal forholde sig, hvis der er behov for service og reklamation.

Jesper Vestergaard Mortensen skal ifølge mailen holde sig neutral i sagen, og kan derfor ikke udtale sig.