Tre punkter hvor iPhone 4 slår konkurrenterne af banen

Kommentar: Om iPhone 4 er en revolution handler om øjnene der ser - men på tre vigtige punkter sætter Apple en ny standard, som konkurrenterne bør lægge mærke til.

Tre punkter hvor iPhone 4 slår konkurrenterne af banen

På indholds- og betjeningsdelen indeholder iPhone 4 ikke nogle særlige nyheder, set i forhold til hvad der ellers er på mobilmarkedet. Det er på helt andre ting, at Apple nu viser vejen.

Apple har altid haft et enestående flair for godt design, og med iPhone 4 introduceres en mobiltelefon af hærdet glas på for- og bagside, som angiveligt skulle være 30 gange hårdere end plastik.

Udover at den er mere modstandsdygtig overfor ridser, er begge sider overfladebehandlet, så fedtfingre ikke sætter sig så let. Dertil kommer, at rammen omkring telefonen er udført i rustfrit stål.

Konkurrenterne bør lægge mærke til, hvordan kunderne reagerer på materialerne, og ikke mindst, hvor holdbar mobilen egentlig er, når det kommer til stykket. Der er ingen tvivl om, at en telefon i metal og glas opleves MEGET mere eksklusiv, end en tilsvarende model i plastik.

På design og materialevalg tror jeg, at Apple vil se, at konkurrenterne vil tage ved lære.

skærmopløsning iphone 4 nyt artikelfoto

Markedets højeste opløsning

Apple fastholder på iPhone 4 deres sædvanlige skærmstørrelse på 3,5 tommer, men tilføjer i stedet en helt unik pixel-opløsning.

960 x 640 pixels kan ingen andre på mobilmarkedet præstere. Det tætteste er Samsung Galaxy S og HTC Desire med 800 x 480 pixels.

En opløsning på så mange pixels sætter store krav til alt fra processor over chipset til grafikbehandling – ellers sættes smidigheden i brugeroplevelsen over styr.

Jeg er ikke i tvivl om, at Apple har 110 % styr på præcist dette punkt. iPhone 4 kommer ikke på markedet og halter eller hakker i grafikken – ALT vil opleves fyldende til mindste detalje.

Konkurrenterne har siden den første iPhone forsøgt at eftergøre den “smoothness” som Apple har stået for – kun få er lykkedes, og typisk er det ikke gennemgående i hele produktet. Stort set altid kan der findes småting, som ikke er helt optimale.

Med de mange pixels skyder Apple hul i konkurrenternes bortforklaringer, når det kommer til, hvor lækkert en brugerflade opleves. Nu går det ikke at sige “vores mobil med 800×480 pixels har rigtig mange pixels at beregne, derfor er den ikke altid helt flydende”.

Apple sætter endnu flere detaljer på billedet – og det vil stadig være lækkert og super-flydende.

Dermed mener jeg altså, at mobilproducenterne verden over, skal stramme op og tage ved lære.

iPhone 4 prossessor

Den hemmelige processor

En af årsagerne til, at Apple får iPhone 4 til at rykke i brugeroplevelsen, er deres egenudviklede processor kaldet “A4”, som i øvrigt er produceret af Samsung.

Ikke mange detaljer er officielle omkring denne specielle processortype – og Apple har ikke udsendt en specifikations-liste. Ikke engang, hvor hurtig A4-processoren er i iPhone 4, er meldt ud. Man “mener dog”, der er tale om 1 GHz – men dette er langt fra sikkert.

Jeg synes det er virkelig smart, at Apple laver deres helt egen processor. Deres konkurrenter har nemlig kun en meget lille mulighed, for at kopiere detaljer fra teknikken. Dermed sikrer Apple sig et forspring.

iphone 4 nyt artikelfoto

Er iPhone 4 en revolution?

Jeg mener ikke iPhone 4 er en revolution… Den første iPhone i 2007 var virkelig banebrydende på mange områder, og ramte ind i et mobilmarked, der var gået totalt i stå.

Apple vil naturligvis sælge en hel masse eksemplarer af iPhone 4 verden over. Der bliver helt sikkert tale om en fantastisk spændende mobiltelefon – men totalt at ryste hele verdens mobilbranche, gør man kun én gang, og den billet har Apple indløst i 2007.

Hvad tror du? Bliver verden den samme igen efter iPhone 4? Kom med din mening i kommentar feltet herunder.

Læs mere:
– Overblik: Alt om iPhone 4
10 forskelle på iPhone 4 og iPhone 3GS
– Telia, Telenor og 3 får den nye iPhone 4
– Afstemning: Skal du ha den nye iPhone 4?
– iPhone 4 kommer til Danmark til Juli

Historien slutter ikke her

Vores redaktion har fulgt op på historien. mobilsiden kunne ikke slippe historien. 8/6/2010 gik redaktionen videre og publicerede en sag med fokus på Overblik: Bliv opdateret på den nye iPhone 4 – Læs den her. Du finder seneste nyt her.