Ubuntu Edge smartphone med ambitiøse specifikationer

Canonical vil også lave hardware, en Indiegogo kampagne viser Ubuntu Edge med tilsyneladende flotte specifikationer, men der skal indsamles 32 millioner dollars.

Ubuntu Edge smartphone med ambitiøse specifikationer

Canonical, selskabet bag Ubuntu styresystemet ønsker nu at blive direkte involveret i at lave hardware også.

Selskabet ønsker at lave en hybrid enhed som kan køre både Ubuntu og Android (dual-boot) og har startet en Indiegogo kampagne for at samle støtte til projektet.

Med denne kampagne ønsker Canonical at vise, at der er et marked for Ubuntu trods dominans fra Android og iOS, det kræver dog at der indsamles 32 millioner dollars (cirka 181 millioner kroner) på tredive dage.

Flotte specifikationer

Ubuntu Edge skal laves af metal og have et display på 4,5 tommer og en opløsning på 1280×720 pixels, det er stadigvæk blot et koncept og de resterende specifikationer kan ændre sig i løbet af kampagnen.

Men som udgangspunkt forventes telefonen at have:
4 GB RAM, en multicore processor, silicium-anode teknologi for at forbedre batteritiden, LTE, WiFi samt understøttelse af en dock-forbindelse gennem HDMI som starter en desktop-version af Ubuntu på en PC.

I skrivende stund er der indsamlet 3,2 millioner dollars ud af de 32 som er krævet, du kan se Indiegogo kampagnen her eller se en lille introduktionsvideo nedenfor.