Ubuntu OS under udvikling til OnePlus One

Ejere af OnePlus One kan prøve Ubuntu OS på deres enhed, udviklingen af styresystemet er ganske langt i processen.

Ubuntu OS under udvikling til OnePlus One

I en meddelelse på Google+, oplyser folkene hos OnePlus at de har indgået et lille samarbejde med Canonical som står bag den populære Linux distribution Ubuntu. Den mobile version af Ubuntu skal nu til at køre på den første telefon fra OnePlus, og arbejdet er allerede relativt langt fremme.

Ubuntu OS har været i vælten en række gange de sidste par år, uden at det har flyttet markant til markedet. Dog er enkelte telefoner lanceret i en Ubuntu-edition, eksempelvis Meizu Pro 5. Nu er der en offentligt tilgængelig version af Ubuntu OS bygget til OnePlus One som man kan prøve kræfter med hvis man lyster.

Læs også: Meizu MX3 med Ubuntu OS set i video

OnePlus noterer dog at de på ingen måde garanterer at alle features virker, og der rekrutteres fortsat udviklere til at arbejde videre med kommende versioner. På tegnebrættet er desuden også en version til den nyere OnePlus X.

Ubuntu OS til OnePlus One kan findes her, dog med forbehold for, at Kamera, video dekoder, GPS og Bluetooth endnu ikke fungerer

Kilde: Android Police

Mere om fortællingen

Som sagen vendes og drejes, kommer der nye vinkler om emnet. mobilsiden kunne ikke lade sagen ligge. d. 25/2/2016 dykkede vi igen ned i emnet med sagen OnePlus-direktøren afslører: OnePlus 3 kommer i 2. kvartal – Tjek artiklen her. Få også seneste nyt om sagen her..