Udlandstelefoni: Stigende priser

Så er den gal igen. Telia bedyrer, at de vil hæve opkaldspriserne med helt op til 50 procent.

Udlandstelefoni: Stigende priser

For ganske få måneder siden havde piben en helt anden lyd. Det var under lange og mange kampe endelig lykkedes EU-kommissionen, at komme igennem med et direktiv, om et loft over de europæiske roamingpriser. Dengang hed det, at prisen i EU’s-medlemslande ikke måtte overstige 4 kroner og 57 øre.

Dette er stadig gældende, men nu vælger Telia at hæve priserne for roamingen uden for EU, med helt op til 50 procent. Denne fremgangsmåde møder stor kritik, og man er forarget over, at teleselskaberne blot forsøger, at hente penge ind på roaming andre steder i verden.

Telia forklarer sig dog med, at de er nødt til at hæve priserne, idet de skal have dækket de omkostninger, som der er i forbindelse med roaming.

TDC tager afstand fra eventuelle prisstigninger på roamingen uden for EU, men de afviser dog ikke, at det må blive et nødvendigt onde i fremtiden.

Det sidste nye om emnet

Emnet kunne ikke ligge dødt alt for længe. Steen Jørgensen kunne ikke lade være. Allerede d. 19/10/2021 kørte vi en opfølgning med artiklen; EU Parlamentet ønsker forlængelse af gratis roaming – Læs den her. Se de seneste nyheder om emnet her.