Uigennemskuelige mobilaftaler skal stoppes

Overtaksering, gebyrer og andre skjule betingelser skal frem i lyset. Kunderne skal vide, hvad det koster at bruge telefonen.

Uigennemskuelige mobilaftaler skal stoppes

Teleselskaberne er lidt for kreative, når abonnementer og aftaler skal skrues sammen. Det betyder blandt andet, at der bag en lav pris ofte gemmer sig skjulte gebyrer.

Nu vil videnskabsminister Helge Sander (V) have telebranchen ind og stå skoleret, skriver Business.dk. Ministeren vil blandt andet drøfte gebyrerne med branchen.

– “Der er et problem med forbrugertilliden. Derfor er det bekymrende, at der absolut er plads til forbedringer med hensyn til gennemsigtigheden og information af kunderne omkring telegebyrer”, lyder det fra videnskabsministeren.

I takt med at priserne på tale og SMS er faldet, har teleselskaberne opfundet nye gebyrer. Blandt de mest kendte er opkaldsafgifter, SMS-kvitterings-gebyr, gebyr på PBS-betaling, gebyr på telefonsvareren osv.

Forbrugerordfører Benny Engelbrecht fra Socialdemokraterne er om nødvendigt klar til et indgreb.

– “Kunderne skal vide, hvad prisen er. Selskaberne vil frygtelig gerne annoncere med priser, der er overskuelige. Men lige så snart man går bare et teskestik dybere, bliver det hele så uendeligt kompliceret”, siger han til Business.dk