Uklarhed om lancering af dansk sprog i Mango

Windows Phone 7.5 Mango kommer til at tale dansk. Men det er ikke helt klart, hvornår at oversættelsen frigives.

Uklarhed om lancering af dansk sprog i Mango

Microsofts første store opdatering til Windows Phone, kendt som Mango-updaten, begynder at rulle ud fra mobilproducenterne senest den 27. september.

Det danske sprog er dog ikke en del af Mango, med undtagelse af tastaturet og ordbogen, derfor er en oversættelse nødvendig, for at få smartphonen til at tale dansk i menuer og interfacet.

Lige nu er det dog ikke klart, præcist hvornår det danske sprog kan hentes af kunderne.

– “Vi var færdige med den danske oversættelse for omkring tre uger siden, men hvordan opdateringen sendes ud, er endnu ikke på plads. Vi ved ikke om brugerne skal hente opdateringen fra mobilproducenternes support-websites eller om der bliver tale om en Microsoft-opdatering, ” fortæller Henrik K. Petersen, chef for Windows Phone hos Microsoft Danmark til Mobilsiden.dk.

Microsoft-chefen håber at sprogpakken kan hentes på samme tidspunkt, som frigivelsen af Mango-opdateringen.

Når Windows Phone-smartphones med version 7.5 Mango begynder at lande i butikkerne, vil disse tale dansk fra starten, og kræver således ikke en opdatering.

Læs også:
TEST: Sådan er Windows Phone Mango

Mere nyt om temaet

Næste kronologiske historie om temaet finder du her. mobilsiden kunne ikke lade sagen ligge. 21/9/2011 fulgte redaktionen op med et indlæg omkring Motorola ikke inde i varmen hos teleselskaberne – Artiklen kan læses her. Redaktionen har stadig interesse for temaet. Klik her for at læse aktuelle nyheder..