USA: Advarsel mod netværksgiganten Huawei

I USA advares der mod den kinesiske netværksgigant Huawei, som sammen med ZTE endnu engang undersøges for spionage.

USA: Advarsel mod netværksgiganten Huawei

Søndag advarede det amerikanske CBS-program 60 Minutes mod netværksgiganten Huawei, som satte fokus på spion-anklagerne mod den kinesiske virksomhed. Det skriver epn.dk.

Det er dog ikke kun Huawei, som er under mistanke i USA også det konkurrerende kinesiske selskab ZTE er genstand for en større undersøgelse.

Mistanken bygger blandt andet på en rapport fra Pentagon, som har antydet Huawei har tætte bånd til det kinesiske militær, samt der er udtrykt frygt for hvilken rolle et selskab som Huawei vil kunne få ved eksempelvis en cyper-krig.

I programmet 60 Minutes var der dog ingen tvivl i den republikanske-lejr.

-”Hvis jeg var et amerikansk firma, der havde kig på Huawei – og det siger jeg til dig som formand for komitéen – så ville jeg finde en anden leverandør, hvis du går op i dine intellektuelle rettigheder, hvis du går op i forbrugernes privatliv, og du går op i USA’s nationale sikkerhed,” sagde republikaneren Mike Rogers, som er formand for den amerikanske komité for efterretninger.

Tidligere CIA-analytiker i Kina er lige knap så afvisende i hans udtalelse.

-”Jeg mener, at problemet i virkeligheden kan koges ned til, om virksomheden vil tage skridt til mere gennemsigtighed i forhold til driften og sit ultimative mål – specielt i forhold til forholdet til den kinesiske regering, kommunistpartiet og det kinesiske militær,” udtalte Chris Johnsom, som har rådgivet præsidenter om spørgsmål relateret til Kina.

 Huawei vil bevise de ikke spionerer

I Danmark leverer Huawei blandt andet bredbånds modems til Telenor, Telia, 3 og TDC, samt producerer prisbillige smartphones.

 – Huawei vil mistanke om spionage til livs

Du kan se 60 Minutes udsendelsen her.

Læs også:
 – Cisco: Huawei spiller ikke efter reglerne

Temaet er ikke slut

Vi prøvede, men vi kunne ikke lade sagen ligge. mobilsiden har bragt sagen videre. d. 25/9/2012 fulgte vi artiklen op med et indlæg med tematikken RYGTE: Huawei på vej med flere Windows Phones – Læs den her. Se også seneste nyt om tematikken her..