Vær opmærksom på din adfærd i trafikken

Det er en god idé, at være opmærksom på din adfærd i trafikken, flere anklages fejlagtigt for at tale i håndholdt mobil.

Vær opmærksom på din adfærd i trafikken

Du skal passe på ikke at have dine hænder ved dine ører eller nakke når du kører bil. Flere bilister oplever, at blive anklaget for at tale i håndholdt mobiltelefon, mens de kører bil. Dette har nu fået FDM til, at gå ind i nogle sager. Det skriver dr.dk.

Det kan være hvis man krydser en politibil i et kryds, hvor man eksempelvis lige klør sig i øret eller lignende. Tror betjenten så, at man har talt i håndholdt mobiltelefon er det hans forklaring, der lægges til grund i retten.

Oftest når en bilist anklages for, at have talt i håndholdt mobiltelefon, så erkender bilisten med det samme og får derfor en bøde. Men når bilisten afviser anklagen, så bliver det påstand mod påstand.

En håndfast dokumentation er opkaldslister fra teleselskabet, hvor bilisten selv kan få en liste over udgående opkald, men for at få over de indgående opkald skal der en dommerkendelse til.

 – ”Begge dele er nødvendige for at dokumentere, at der ikke er ført en samtale, men domstolene er tilbageholdende med at kræve opkaldslister. I en sag sidste år blev listerne fremlagt, og det fremgik at der ikke blev talt i telefon, men alligevel blev betjentens forklaring lagt til grund,” siger Dennis Lange, der er jurist i FDM til dr.dk.

Mere nyt om temaet

Her følger vi op med den seneste udvikling. mobilsiden kunne ikke lade sagen ligge. 30/9/2013 kom den efterfølgende historie med et indlæg omkring emnet Apple skal tvinges til at bruge micro-USB – Historien kan du læse her. Du kan læse absolut seneste nyt her.