Video: Så let stjæles PIN-koden fra din iPhone

iPhone ejere skal passe ekstra godt på mobilen. Tyve kan nemlig let få adgang til PIN-koden på simkortet. Se her hvordan.

Video: Så let stjæles PIN-koden fra din iPhone

iPhone ejere skal ikke glemme telefonen i baren eller på hotelværelset, for en tyv kan let få adgang til simkortets PIN-kode.

Det har forskeren Jens Heider, ekspert i mobilsikkerhed i Tyskland fundet ud af. Han har nemlig uden problemer skaffet PIN-koden til et simkort, mens det var monteret i en iPhone.

Apple udtaler i sagen at grunden til at koden bliver opbevaret i en slags elektronisk nøglering, er i tilfælde af nedbrud, så brugeren ikke skal indtaste pinkoden igen, det skriver Computerworld.com.

Men Jens Heider mener at det er et alvorligt problem, specielt når nøgleringen ikke er skikret med en kode. Det betyder, at når først tyven har PIN-koden, kan vedkommende tage simkortet og bruge det i en anden telefon.

Bruger man kun simkort PIN-kode på sin iPhone, er der altså direkte adgang til telefonen og alt dens indhold.

Og selvom at man som bruger, skulle have en telefonkode på sin iPhone, vælger de fleste at bruge den samme som til simkortet.

Herunder kan du se videoen der viser hvor let din simkort PIN-koden kan stjæles fra din iPhone.

Historien forstsætter

Historien har udviklet sig. Siden vi publicerede artiklen er der kommet mere til historien. mobilsiden fortsatte fortællingen. Allerede d. 18/7/2012 fulgte vi historien op med nyheden; iPhone 3GS får mere ud af iOS 6 – Det videre forløb i sagen finder du her. Se også seneste nyt om emnet her..