Vil Apple også fjerne jackstikket på kommende MacBooks?

Med afskaffelsen af jackstikket på iPhone 7, er der chance for at samme proces gentages på andre produkter - og kommende MacBooks kan blive næste offer

Vil Apple også fjerne jackstikket på kommende MacBooks?

Med afskaffelsen af det klassiske høretelefonstik på iPhone 7 er det kun naturligt at forestille sig, at Apple vil udføre samme manøvre på andre produkter i fremtiden.

Dette kunne meget muligt blive tilfældet på kommende MacBooks, der lige nu er genstand for flere spørgerunder foretaget af Apple selv. I disse meningsmålinger spørger Apple netop forbrugerne, om de rent faktisk bruger jackstikket på deres MacBook Pro Retina. Det skriver MacRumors.

Se også: Apple: Derfor har vi fjernet jackstikket i iPhone 7

MacBook rundspørge
Brugere bliver spurt, hvorvidt de gør brug af høretelefonstikket i deres computer. Foto: Macrumors.com

Det kunne altså godt tyde på, at Apple går med tanker om, på et eller andet tidspunkt, at afskaffe høretelefonstikket på deres computere også, men det er nok ikke noget, som kommer til at ske lige med det samme.

I flere lækkede billeder af de formodede næste MacBook Pro’s, skulle netop et høretelefonstik nemlig være at finde, mens det i stedet skulle være SD-kort-indgangen og MagSafe-indgangen, der skulle være fjernet.

Netop spørgsmålet om afskaffelsen af porten for et SD-kort er også blevet givet til Apple-brugere, samt spørgsmål om batteritid og andre porte på MacBook’en.

Læs også: Fingeraftrykslæser på vej i Apples MacBook

Generelt giver det god mening, at hvis Apple virkelig tror og satser fuldstændigt på trådløs lyd, og ikke mindst ideen om, at man kan sagtens kan undvære kabler, så vil de også fjerne stikket på kommende udgaver af deres forskellige andre produkter.

Således kan vi meget mulig få iPads og MacBooks uden høretelefonstik at se, mens afskaffelsen af kablet lyd på Apples iPods dog er lidt sværere at forestille sig.

Sagen videre

Sagen har udviklet sig. Siden vi kørte artiklen er der sket mere. mobilsiden fortsatte historien. 12/9/2016 havde vi dette at sige med sagen; Apples garanti dækker ikke vandskader i iPhone 7 – Nyheden kan læses her. Det sidste ord er ikke skrevet. Tjek seneste nyt her.