Vil Facebook lancere en applikations butik?

Facebook diskuterer med udviklerne muligheden for en applikations-butik:

Vil Facebook lancere en applikations butik?

Facebook vil muligvis bruge HTML5 til at slippe uden om Apples og Google applikations-butikker. Facebook forhandler i øjeblikket med udviklere omkring muligheden for en applikationsbutik, som skal sælge applikationer og spil direkte gennem mobil-browseren. Det skriver Bloomberg

Ved at sælge indhold gennem mobil-browseren i stedet for Apples App Store eller Googles Android Market, så kan udviklerne undgå at afgive 30 procent provision til Apple eller Google – en provision som før at været skarp kritiseret fra flere fronter.

Ifølge Bloomberg har Facebook allerede bedt flere udviklere om at lave HTML5 udgaver af deres applikationer. Ved at benytte HTML5, så kan udviklerne lave applikationer, som kører direkte i webbrowseren, og som opfører sig som en normal applikation.

Facebook tjener ligesom Google mange penge på reklamer, så det er ikke utænkeligt, at en ny Facebook applikations butik til en vis grad bliver reklamefinansieret.

Flere nyheder om Apple

Næste historie om emnet er også interessant. mobilsiden valgte at gå videre med sagen. d. 26/7/2011 dykkede vi igen ned i emnet med artiklen; iPhone 5 kommer den 5. september – Historien bringes videre her. Sidste ord er ikke skrevet. Se de seneste nyheder her.