Vil Google sælge Motorola til Huawei?

Motorola er for kort tid siden blevet købt af internetgiganten Google, men vil de allerede sælge dem fra igen?

Vil Google sælge Motorola til Huawei?

Google købte fornyeligt Motorola for den nette sum af 12.5 milliarder dollars eller cirka 73 milliarder danske kroner. Nu ser det dog ud til at Google allerede vil sælge firmaet fra igen.

Men hvad er det der gør at Google overvejer at sælge Motorola igen? Sammen med købet af Motorola var der selvfølgelig en bagtanke.

Motorola sad nemlig på patenter for flere milliarder dollars i værdi, og det er dem Google hele tiden har været interesseret i, og ikke deres produktion af smartphones, det skriver The Wall Street Journal (WSJ).

Journalisten fra WSJ har brugt tre uger på at tale med både Motorola og Google, og mener at én ting står klart; ingen hos Google ved hvad de skal gøre med Motorola, nu de har patenterne.

Ved at sælge Motorola videre, kan Google beholder alle de vigtige og brugbare patenter, og sælger det uvigtige til en anden mobilproducent. Og det er her Huawei kommer ind i billedet som kæmpe mobilproducent fra østen, men navnet har endnu ikke særlig stor værdi i Europa og slet ikke i USA.

Ved at Huawei køber Motorola, kan de brande deres mobiler som Motorola telefoner. Specielt i USA hvor Motorola er et stort navn inden for mobiltelefoner, men også i Europa hvor Motorola i nogen lande har pæne markedsandele.

Seneste tilføjelse til historien

Efterfølgende kom der mere nyt til historien. mobilsiden kunne ikke lade sagen ligge. d. 3/4/2012 gik vi videre med temaet i et indlæg om Motorola Droid Razr Maxx kommer til EuropaKlik her og læs videre.. Redaktionen har fortsat interesse for emnet. Læs seneste nyt om motorola..