Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   WhatsApp deler nu dit telefonnummer med Facebook

WhatsApp deler nu dit telefonnummer med Facebook

Chatappen WhatsApp ændrer sine betingelser og deler nu dit telefonnummer med Facebook. Har du ikke lyst til det? Så følg disse trin for at undgå det.

Foto: AP Photo

Tilbage i oktober måned 2014 opkøbte Facebook den i over store dele af verden meget populære chatapp WhatsApp for et kæmpe beløb på 103 mia. kroner.

Siden hen har opkøbet ikke påvirket appen i nogen negativ retning - tværtimod. Den har nemlig fået føjet flere funktioner såsom kryptering og et opdateret design til sig og har fortsat med at være adskildt fra Facebook.

Før eller siden måtte det dog ske, at Facebook ville udnytte den store brugerbase på den ene eller anden måde - og det er nu sket. I et blogindlæg oplyser WhatsApp, at appens betingelser og fortrolighedspolitik nu er blevet opdateret for første gang i fire år.

Læs også: Facebook, Whatsapp og Google skruer op for kryptering

Facebook ønsker en tættere integration imellem de to store platforme. Det sker ved, at dit telefonnummer nu deles med Facebook, så Facebook kan give bedre forslag til nye venner og vise mere målrettede annoncer på Facebook. Som eksempel giver WhatsApp, at du nu kan støde på en reklame på Facebook fra din arbejdsplads frem for en virksomhed, du aldrig har hørt om på grund af det større kendskab til dig.

Samtidig gør chatappen det tydeligt, at dit telefonnummer fra WhatsApp ikke deles med andre på Facebook, lige som det ikke kommer i hænderne på eksempelvis reklamebureauer.

Foto: Whatsapp.com

Sådan undgår du at dele dit nummer med Facebook

En ændring som denne kan dog ikke uden videre indføres. Det kræver nemlig, at du som bruger accepterer de ændrede betingelser. Derfor er WhatsApp også nødt til at præsentere de ændrede betingelser for dig i en popup.

Typisk klikkes der blot på ”Jeg accepterer” eller lignende, men hvis du ifølge WhatApps FAQ klikker på den grå tekst "Read more about the key updates to out Terms and Privacy Policy" neden under den grønne knap, har du mulighed for at fjerne et flueben ud for, at du ønsker at dele dit telefonnummer med Facebook.

Læs også: Facebook køber WhatsApp for svimlende beløb

Skulle du alligevel have fået accepteret betingelserne, er der stadig håb forude, hvis du ikke ønsker at dele dit nummer med Facebook. I de efterfølgende 30 dage, efter du har accepteret de nye betingelser, kan du melde dig fra ordningen i appens indstillinger.

Først går du ind i Indstillinger, hvorefter du vælger Konto. Her vil du se et nyt menupunkt, der hedder ”Del min kontoinformation”. Her kan du igen fjerne fluebenet, hvorefter dit nummer ikke længere deles med Facebook.

På nuværende tidspunkt ser de ændrede betingelser dog ikke ud til at være nået ud til alle brugere endnu, så hvis du endnu ikke er præsenteret for dem eller har den tilføjede valgmulighed i indstillingerne, er det blot at vente.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her



Om brug af cookies