Windows Phone runder 200.000 apps

Brugere af Windows Phone har i de sidste har måneder kunne se vigtige og populære apps komme ind i Windows Phone Store, senest med Instagram.

Windows Phone runder 200.000 apps

Men noget tyder på at en del små apps også kommer ind i Store’n, da Microsoft lige har annonceret, at WP nu er oppe på 200.000 apps.

Når man ser på grafen over antal apps der kommer ind i butikken, er der et par interessante knæk i kurven. Det første knæk er for godt et år siden, hvor Microsoft nåede 150.000 apps i december 2012. Derefter var væksten noget sløv i ca 6 måneder. Men så kom der et knæk mere i juni 2013 med lidt højere vækst og sidst her i november var der endnu et knæk med endnu flere apps i butikken.

Sløv vækst i starten af 2013

Microsoft og Nokia har i lang tid forsøgt at få udviklere til at udgive deres apps til Windows Phone, når nu de i forvejen har til Android og iOS. Det kan ses ved det første knæk, i 2012, hvor Microsoft faktisk var forbavsende hurtig til at nå 100.000 og 150.000 apps. Om Microsoft så hvilede lidt på laurbærblade eller fokuserede mere på at få Windows Phone 8 opdateret ved vi ikke, men i ca 6 måneder blev ganske få apps lanceret og det kan meget vel skyldes at Microsoft i mindre grad hjalp udviklerene med deres problemer, samtidig med at Windows Phone stadig ikke var helt så udbredt.

Nokia Lumia 520 slog til

I april 2013 kom de første Nokia Lumia 520 modeller ud i butikkerne og lige netop Lumia 520 har vist sig at være noget af en storsællert i Windows Phone regi. I Danmark var det dog først juni vi fik Nokias Lumia 520. Og lige netop juni er også der hvor der så småt begynder at komme gang i stigningen af antal apps igen. Formentlig fordi Lumia 520 nu var ude på markeder hvor Androids billigste modeller tidligere var alt dominerende, men at Lumia 520 nu blandende sig. Når et nyt økosystem som Windows Phone slår sig fast i fx Rusland, Sydamerika eller Mellemøsten vil der også komme en række nye lokale apps.

I sensommeren 2013 udnyttede Microsoft lanceringen af Nokias Lumia 1020 og 625s til at snakke med udviklerne og hjælpe dem til yderligere. Hjælpen til udviklerne og WPs voksende markedsandele kan have givet det sidste knæk på kurven her i oktober. Samtidig kan den øgede vækst skyldes at Microsoft lancerede Windows Phone App Studio hvor man utrolig nemt kan lave sin egen app. Mange af disse apps vil måske af samme årsag også ligne hinanden da App Studio også sætter grænser for hvor avancerede apps man kan lave.

Hvordan vurderer du at Windows Phone Store’n vil udvikle sig? Og er kvantitet bedre end kvalitet?