Xiaomi skubber HTC af listen over mest sælgende producenter

Xiaomi startede for blot 4 år siden, og er nu verdens sjette mest sælgende smartphone producent.

Xiaomi skubber HTC af listen over mest sælgende producenter

Canalys er et selskab der beskæftiger sig med at levere rapporter omkring markedsudviklingen, de har netop frigivet ny data for det første kvartal af 2014. Tallene viser, at smartphone markedet er vokset med hele 29 procent i forhold til første kvartal af 2013, men dog faldet med 5 procent i forhold til sidste kvartal af 2013 som naturligt er et meget stærkt kvartal.

Canalys laver ligeledes en liste over hvilke smartphone producenter der sender flest telefoner afsted, på denne liste er ikke mindre end halvdelen af producenterne kinesiske, Huawei (3), Lenovo (4), Xiaomi (6), Yulong (8) og ZTE (9). Den naturlige forklaring er at Kina i øjeblikket er det største smartphone marked i verdenen. Samsung topper naturligvis stadigvæk listen.

Xiaomi er en ny spiller på denne liste og har skubbet HTC af pinden. Det er en ganske imponerende bedrift eftersom 97 procent af Xiaomis telefoner lige nu bliver solgt i hjemlandet Kina. Det bliver spændende at se om HTC igen kan tilkæmpe sig en plads på listen i indeværende kvartal med lanceringen af blandt andet HTC One M8.

Xiaomi startede deres forretning for blot 4 år siden, og på den korte tid har de formået at blive et af de mest populære mærker i Kina og forsøger nu at sprede sig til lande som Thailand, Malaysia, Rusland, Indien, Vietnam og Mexico.

Af andre interessante tal kan nævnes at en tredjedel af alle solgte smartphones i årets første kvartal, havde et display på mindst fem tommer, hvilket betyder at forbrugerne i stigende grad tager de store skærme til sig.

Kilde: Canalys

Sagens videre forløb

Få den kronologiske fortsættelse i sagen og anvisning til hvor du finder seneste nyt om emnet. mobilsiden holdt fast i sin interesse i tematikken. 21/5/2014 blev sagen bragt videre med en ny vinkel på temaet Farvel til Nexus – Udviklernes legeplads, der blev mainstream [BAGGRUND]Klik her for at åbne artiklen.. Få også seneste nyt i sagen ved at trykke her..