Fem tips der gør din smartphone mere sikker

Mobilen er en lille lommecomputer med bunkevis af personlige oplysninger. Vi har samlet fem hurtige tips, der gør din smartphone mere sikker.

Fem tips der gør din smartphone mere sikker

Vi sjusker med sikkerheden på vores smartphones. Og selvom virus ikke er noget der er så udbredt, at man behøver bekymre sig om det, er der alligevel forholdsregler at tage, for at være mere sikker i den mobile hverdag.

Ofte glemmer brugerne, hvor mange personlige oplysninger smartphonen egentlig indeholder.

Spørgsmålet man undlader at stille er; “Vil jeg kunne miste mobilen uden at blive ked af f.eks. de manglende billeder” og “Vil min mobil kunne vises til chefen eller vennerne, uden jeg er nervøs for, om de finder noget som ikke vil være fedt, at andre fik kendskab til”?

I vore dage hvor alle er på Facebook skal der kun få klik til, inden et uheldigt billede eller en fortrolig mail er spredt til vennerne.

Herunder er fem små hverdags-tips. 

Fem tips til en mere sikker smartphone

1. Sørg for, at der er kode på SIM-kortet.
Koden forhindrer fremmede i at bruge dit nummer og tale på din telefonregning, hvis f.eks. mobilen blev stjålet og SIM-kortet sat i en anden telefon.

2. Sæt kode på mobilen.
De fleste mobiler kan sættes til at bede om en kode, inden den kan anvendes. Nogle modeller har mulighed for at lave koden tidsforsinket, så den f.eks. først skal angives efter 15 minutter.

3. Glem ikke mobilen på cafébordet.
Selvom vennerne holder din plads på caféen mens du besøger baren, så kan du aldrig være sikker på, hvad der sker med dit indhold når du vender ryggen til. Videresendelse af personligt indhold, foretaget af venner, er en langt større risiko, end at man får virus på mobilen.

4. Lån ikke mobilen ud til andre.
Har du personligt indhold, hvilket du med garanti har, så lån ikke din mobil ud – i hvert fald ikke uden, at du konstant har den under opsyn.

5. Aktiver sikkerhedssoftware.
Har du en iPhone så husk at hente og aktivere “Find min iPhone” som giver dig mulighed for at GPS-spore mobilen fra computeren, samt at fjernlåse og fjernslette enheden. Tilsvarende programmer findes også til Android-mobiler – find dem i Android Market – f.eks. Norton Mobile Security.

Læs også:
Husk at slette mobildata inden genbrug
Sikkerhedssjusk på smartphones
Virksomheder er ubekymrede om mobilsikkerhed
Mobilspionage på vej til Danmark
Mobilen afslører alt om dit liv
Sådan stjæles din mobils identitet

Seneste nyt i sagen

Historien døde ikke med denne fortælling. mobilsiden kunne ikke lade være. Efterfølgende d. 28/6/2011 bragte vi en sag med fokus på Europæernes foretrukne smartphone er fundet – Læs her. Tjek også seneste nyt om emnet ved at klikke her..