Sådan bruger du billigst internet på mobilen

Læs de seneste nyheder, hør musik, se YouTube og opdater Facebook. Det hele er muligt direkte fra mobilen. Her får du fem gode råd til, hvordan du bruger mobilen på nettet, uden at få en grim overraskelse med telefonregningen.

Sådan bruger du billigst internet på mobilen

I dag bruger halvdelen af danskerne mobilen til at gå på nettet med.

Men desværre resulterer det ofte i ubehagelige overraskelser, og hver tredje oplever at modtage chokregninger, fordi de ikke ved, hvad det koster at bruge internet-forbindelsen på mobilen, eller ikke ved, hvordan man holder forbruget på et rimelig niveau.

Mobilsiden.dk har samlet fem råd, der forhåbentlig kan skåne dig for unødvendige høje regninger.

1. Få det rigtige abonnement

Så snart man har en smartphone eller en mobiltelefon, der kan gå på nettet, er det vigtigt at have det rigtige abonnement. Der er nemlig meget stor forskel på, hvad det koster at bruge nettet med forskellige abonnementer.

Man betaler over abonnementet for “data”, som er det man bruger, når man går på nettet med mobiltelefonen.

Der er stor forskel på, hvad det koster at åbne en hjemmeside på mobilen. Det afhænger for eksempel af, hvor mange billeder siden indeholder. En side som Ekstra Bladet koster med et almindeligt mobilabonnment op mod 25 kroner at åbne – blot for forsiden. Åbner du efterfølgende en artikel, kan det koste godt 25 kroner mere.

Ønsker du at bruge mobilen meget til internet og mails, bør du få tilføjet en datapakke sammen med abonnementet. Med en datapakke kan du for en fast pris bruge internettet på mobilen næsten ubegrænset – præcis som når du laver en aftale om fast pris for dine SMS-beskeder.

HTC HD2 nyt artikelfoto

2. Henter mobilen mails hele tiden

Det er vigtigt at have styr på, om din mobil automatisk henter mails ned til mobilen hele tiden. Jo oftere den gør det, jo dyrere er det selvsagt.

Det er forskelligt fra mobil til mobil, hvordan man ændrer, hvor tit mails hentes. Du finder flere informationer i mobilens manual.

Husk også, at brug af Google Maps eller Ovi Maps (på Nokia) også koster datatrafik, da de programmer downloader kortmaterale via netforbindelsen.

mobilsiden nytartikelfoto

3. Brug mobiltilpassede hjemmesider

Når du surfer på nettet med mobilen kan du bruge hjemmesider, der er tilpasset til mobilen. Det betyder, at siden er hurtigere og dermed billigere at åbne.

Webadresserne starter så med m. eller mobil. For eksempel m.eb.dk eller mobil.eb.dk. Du kan også prøve Mobilsiden.dk på mobil.mobilsiden.dk

På mobilversionen af de forskellige sites er indholdet tilpasset til den lille skærm, mens datamængden, som skal downloades, er reduceret væsentligt.

Langt de fleste af de populære hjemmesider har efterhånden sådan en mobilversion.

you tube nyt artikelfoto

4. Pas på med musiktjenester og YouTube

Det er meget nemt og fristende at høre musik på mobilen, men pas på med de musiktjenester, der spiller musik via mobilens dataforbindelse. På sådanne tjenester kan hver sang koste op mod 50 kroner at afspille. Det samme gælder for videoer på YouTube.

Har du allerede et abonnement med fast pris for data, kan disse tjenester benyttes uden problemer og uden grimme overraskelser på regningen.

Vil man høre musik er et TDC abonnement med TDC Play en god løsning – her kan der hentes tusindvis af sange, uden det koster ekstra.

5. Datapakken gælder ikke i udlandet

Husk når du har købt en datapakke til mobilen med mange MB data til en lav pris, så gælder pakken ikke i udlandet.

Her afregnes til normale udlandstakster.

Læs her, hvordan du skal forholde dig, når mobilen skal en tur med til udlandet.

Mere om temaet

Vi følger op med den seneste udvikling om emnet. mobilsiden gik videre med historien. Allerede d. 10/3/2010 gik redaktionen videre med artiklen om Apple vil streame videoer fra nettetKlik her og læs historien.. Sidste ord er ikke sagt. Tjek seneste nyt her.