Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   3Mobil-TV - glimrende idé, meeeen... (produkttest)

3Mobil-TV - glimrende idé, meeeen... (produkttest)

Hvor brugbart er det egentligt? Vi har testet Mobil-TV fra 3, og dommen ser ikke for god ud. Til gengæld er der thumbs up til 3 for forsøget. Læs mere her...

TV direkte på mobilen? Det lyder umiddelbart som en god idé, og en ny analyse viser da også, at 51 procent af mobiltelefonbrugere gerne vil have TV på mobilen.

Men hvor godt virker det egentligt i praksis, og kan det overhovedet betale sig?

3 er kommet med deres bud. Køb Mobil-TV til din 3-telefon for 79kr./måned. Så får du 13 danske og internationale kanaler - blandt andet TV2 Zulu, TV2 News, MTV og DR1.

Hvis du er til mere specielle kanaler, så som Euronews, CNBC og Fashion TV, så kan de købes til ekstra 12kr./måned per styk.

Hvad kan man så forvente af 3's første udgave af mobilt TV? Man skal nok passe på, for så meget får man altså heller ikke.

Selve billedkvaliteten kan man ikke sætte en finger på. Billederne flyder rigtig godt, og det er kun ved hurtige bevægelser, at billedet bliver lidt tvivlsomt. Men igen, hvor meget kan man også forvente?

Op til testen var forventningerne egentlig kontrolleret angående dækningen. En tur fra Kerteminde, Fyn til Roskilde, Sjælland resulterede i cirka 20-25 minutter uden for netværksdækning - ud af de 80 minutter turen tog. En større udfordring var turen fra Kerteminde til Nyborg over diverse landeveje. Her gik telefonen simpelthen kold, og måtte genstartes.

Nu blev testen foretaget på Fyn - ikke lige den ø, hvor man forventer 3 har bedst dækning. Og det er problemet ved Mobil-TV, for hvor mange krav må man stille?

3 skal bestemt have thumps up for initiativet! Fremragende at et selskab gider, at være innovativt, og tør føre vejen frem. Men med det sagt, så kræver det altså udvikling før Mobil-TV kan blive et hit.

Idéen er god, og markedet er der. Men hvis Mobil-TV virkelig skal kunne bruges, så skal der være fuld dækning - især på de lange ture gennem landet. Det kan ikke passe, at man skal sidde og kigge på en sort skærm en fjerdedel af tiden - og slet ikke når man betaler 79kr./måned. For det er en del at skulle betale.

Forbedre dækningen - især på togstrækninger, samt motorveje og lignende. Udvid sortimentet, det er ikke nok at kunne vælge mellem tre mobiltelefoner. Overvej programudvalget. Førnævnte undersøgelse lagde også vægt på sport og live-events. TV2 Sport ville være et glimrende alternativ. Og sidst, udvid muligheden for selvstændighed i abonnementet. Brugeren skal kunne skræddersy sit eget programudvalg. Så undgår man at betale så meget, selvom man ikke bruger halvdelen af kanalerne.

Thumps up til 3. Mobilsiden.dk er glade for at se udviklingen gå i den rigtig retning. Men tilbage til udviklingsbordet - Mobil-TV skal blive bedre.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Freddy-Boy 15-08-2007 17:43:50

Giv det lidt tid, så skal det nok blive godt

0 0

Om brug af cookies